Mensen met een motorische beperking omgeving Zwolle, lees onderstaande oproep

Boccia.nl  |  07-04-2017
Wie sport met Luus?

HAVELTE - Luus Wagemakers uit Havelte luidt de noodklok. Boccia bij ReVAS de Peperbus, de vereniging voor aangepast sporten heeft leden nodig.

Luus heeft een spierziekte en heeft daardoor maar een beperkt aantal mogelijkheden om een sport te beoefenen. Sinds september 2014 speelt zij Boccia bij ReVAS de Peperbus, de vereniging voor aangepast sporten voor Zwolle en omstreken. Het aantal leden is echter in de afgelopen jaren zo teruggelopen, dat deze sporttak van ReVAS de Peperbus waarschijnlijk opgeheven moet worden, als het ledenaantal niet groeit.

Luus heeft geflyerd en posters opgehangen op school, een demonstratie gegeven tijdens de gymles, mensen persoonlijk gevraagd om eens te komen kijken, maar tot nu toe heeft het nog geen nieuwe leden opgeleverd.
Haar laatste hoop is aandacht in de krant voor deze sport voor gehandicapten.

Boccia (spreek uit: ‘botsja’) is een mikspel verwant aan jeu de boules. Het is een sport die vooral gespeeld wordt door mensen met een (ernstige) motorische beperking.
Spelers met onvoldoende gooikracht kunnen gebruik maken van een goot als hulpmiddel. Doel van het spel is de eigen rode of blauwe ballen dichter bij de witte doelbal (Jack) te spelen dan de tegenstander. Boccia kan zowel recreatief als in wedstrijdverband worden gespeeld. Wedstrijden speel je 1 tegen 1 of in teamverband. Internationaal vinden er officiële kampioenschappen plaats en sinds 1984 is Boccia ook een Paralympische sport.

Wie afgelopen zomer naar de Paralympische Spelen heeft gekeken, heeft kunnen zien hoe Daniel Perez de zilveren medaille voor Nederland wist te winnen.
Luus neemt deel aan verschillende toernooien voor recreanten. (zie deze website bij Kalender - Nationaal en Nieuws. 
Luus is gootspeelster en wordt geholpen door haar vader. Twee bekers staan inmiddels te pronken in haar kast. Boccia is een super leuke sport. Door te trainen word je behendig in het gooien van de ballen en toepassen van tactiek.
De training wordt gegeven op maandagavond van 19.00 uur – 20.00 uur in de sportzaal van Revalidatiecentrum De Vogellanden, Hyacinthstraat 66 A in Zwolle.
Kom kijken en doe mee!
We trainen in ieder geval nog door tot en met juni 2017.
Neem van te voren telefonisch contact op: 0521-342021
Meer informatie:
ad.jeanneke.wagemakers@planet.nl of www.revas-peperbus.nl.
 

Overzicht nieuws