Boccia TeamNL pakt zilveren medaille bij World Open Sevilla!

Boccia.nl  |  11-08-2017
Boccia TeamNL pakt zilveren medaille bij World Open Sevilla! Afgelopen week speelden Bernd, Daniel en Judith namens Boccia TeamNL geweldige wedstrijden tijdens de World Open in Sevilla, wat een hele knappe zilveren medaille opleverde!
In de uiterst spannende openingswedstrijd werd Groot-Brittannië (seed 3) verslagen (6-5). Vervolgens werden ook Portugal (seed 2; score 8-3), Polen (seed 10; score 9-5) en gastland Spanje (seed 6; score 13-3) met overtuigend spel aan de zegekar gebonden. En dus mochten we tegen Griekenland (10) aantreden in de halve finale! Met goed teamwork, concentratie en toewijding werd ook deze wedstrijd gewonnen (6-2). Wat een prestatie! In de finale kwamen we te kort tegen de huidige Paralympisch en Wereldkampioenen uit Thailand (seed 1; score 3-9). Maar wat hebben de spelers een goed spel laten zien, het hele toernooi lang. 

In het individuele toernooi hebben Bernd, Judith en Daniel ook laten zien stappen gezet te hebben. Judith speelde goed, maar kwam helaas haar poule niet uit na éénmaal winst en tweemaal verlies. Daniel intergreerde zijn nieuwe techniek in de wedstrijden wat vaak goed uitpakte, maar ook nog meer tijd nodig heeft om in te slijpen. Hij speelde veel spannende wedstrijden en behaalde mooi de halve finale. Hierin was de Brit David Smith (1) hem te slim af. In de kleine finale moest ie zijn meerdere erkennen in Pattaya (THA, 2). Bernd won zijn poule en reikte heel knap tot de halve finale, waarin hij het vuur aan de schenen legde van de als 2e geplaatste Vongsa (THA). In de strijd om het brons zat wederom een Thai dwars, dit keer Saengampa (1), die Judith ook al de weg had versperd in de poulefase. En toevallig of niet...zo gebeurde het dat zowel het team, Judith, Daniel als Bernd de laatste wedstrijd speelden tegen en verloren van Thailand. 

De conclusie na een week in Sevilla: we zitten op de goede weg, maar hebben richting de Thaii nog een stap te zetten! We weten wat ons te doen staat :). 

Overzicht nieuws