Gefeliciteerd met de bronzen medaille team - Resultaten EK Nederlands Team

Boccia.nl  |  01-11-2017

Boccia Team NL heeft de bronzen teammedaille op het EK geen vervolg kunnen geven in het individuele toernooi. Daniel Perez kwam in de BC1 klasse dicht bij de prijzen, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de vierde plaats. Ook Bernd Meints was in de BC2 klasse goed op koers maar verloor in de kwartfinale nipt van de sterke Portugees Fernandes, die uiteindelijk ook het toernooi won. Judith Bulthuis en Nick Peeters kwamen wel door hun poule maar strandden in de 1/8e finales, voor Barend Drost bleek de poulefase het eindstation.  2017 Ondanks het feit dat er geen individuele medailles mee worden genomen uit Portugal, is 2017 een goed jaar geweest voor Boccia Team NL. Het team eindigde in alle vier de internationale toernooien die het speelde op het podium, daarnaast waren er podiumplaatsen voor Perez én Meints bij Regio en World Open toernooien.  

BRONS  TEAMTOERNOOI   EK             Gefeliciteerd! 

Het Nederlands boccia team is op het Europees Kampioenschap in Povoa de Varzim (Portugal) derde geworden in het BC1/2 teamtoernooi. De ploeg, bestaande uit Daniel Perez, Bernd Meints, Judith Bulthuis, Nick Peeters en Barend Drost, versloeg in de strijd om het brons Israël.
In een lastige poule werden achtereenvolgens Polen, Spanje, Portugal en Griekenland verslagen, waarna Slowakije in de halve finale te sterk bleek.  Het team, onder leiding van Jantine van der Vlist, herpakte zich daarna knap en stelde een podiumplaats veilig.
Een historische medaille, het is, na het individuele brons van Daniel Perez in 2013, de eerste teammedaille ooit voor Nederland op een EK. 
Vandaag gaat het EK verder met het individuele toernooi, alle vijf de spelers zullen daarin hun opwachting maken. De finales staan gepland voor aanstaande woensdag. 

Bron: Gehandicaptensport Nederland  30 oktober 2017

Overzicht nieuws