Chantal van Engelen gekroond tot Europees Paralympisch Jeugdkampioen

Boccia.nl  |  01-07-2019
Chantal van Engelen gekroond tot Europees Paralympisch Jeugdkampioen Het was het eerste internationale toernooi dat ze speelde en ze ging er direct met de titel vandoor. Chantal van Engelen is afgelopen weekend in het Finse Pajulathi Europees Paralympisch Jeugdkampioen geworden in de BC2 klasse. De sportster uit het Johan Cruyff Foundation Talentteam Boccia speelde een ijzersterk toernooi waarin ze weinig last leek te hebben van zenuwen.

In de poulefase won ze haar eerste drie wedstrijden achtereenvolgens van spelers uit Kroatië (9-3), IJsland (3-3, winst in tiebreak) en Rusland (6-3). De laatste poulewedstrijd verloor ze nipt van de sterke Kroaat Luka Wagner (6-7), maar maakte in de halve finale vervolgens korte metten met San uit Turkije (9-1).  In de finale mocht ze wederom aantreden tegen Luka Wagner, de jongen van wie ze in de poule verloor. Het werd een enorm spannende wedstrijd waar ze snel tegen een 0-2 achterstand aankeek, maar zich knap terugvocht (2-2). In het laatste end volgde een enerverende ontknoping waarin Chantal met haar allerlaatste bal dichterbij de Jack kwam te liggen dan haar tegenstander. Wagner had hier geen antwoord meer op waarna Chantal zich tot kampioen mocht laten kronen.

Hiermee schrijft Chantal geschiedenis door als eerste Nederlandse sporter een gouden medaille te winnen op de Europese Paralympische Jeugdspelen. Een geweldige prestatie!
 

Overzicht nieuws