Afsluiting boccia nationale competitie seizoen 2018-219 te Beneden-Leeuwen

Boccia.nl  |  30-06-2019
Afsluiting boccia nationale competitie seizoen 2018-219 te Beneden-Leeuwen Zondag 23 juni jl. was de laatste wedstrijddag bij ASV Vizier te Beneden-Leeuwen met een zeer gevarieerd programma:
+ laatste wedstrijden in de Open klasse.
Hierbij de uitslagen en de eindstand na 27 wedstrijden.
Patrick was duidelijk eerste en mocht 's middags beker en wisselbeker 2019 in ontvangst nemen. De overige spelers wierpen dit seizoen onderling een aantal mooie en boeiende partijen, waarbij 9 van de 135 wedstrijden in een tie-break beslist werden.
Heren en dames, bedankt voor jullie sportieve en gezellige bijdrage op de verschillende wedstrijddagen. Een aantal spelers van de Open klasse komt komend seizoen conform de classificatie van maart jl. uit in de BISFed B-divisie.

+ promotie- degradatiewedstrijden BISFed A- en B-divisie 
Twee degradanten BISFed A-divisie en drie spelers uit BISFed B-divisie strijden vandaag in een poule van 5 deelnemers voor 3 plaatsen volgend seizoen in de BISFed A-divisie.
Autopech zorgt ervoor, dat Suha zijn eerste wedstrijd reglementair verliest.
In de overige 9 wedstrijden werd een hevige, doch sportieve strijd gestreden. (lees: uitslag en eindstand BISFed AB-divisies) Toeschouwers (en officials) genoten met volle teugen van deze tactische oplossingen. 
Maud speelt tezamen met Stephen en Bert T. in de BISFed A-divisie. 

+ mixtoernooi voor sporters die vandaag geen wedstrijden in bovengenoemde disciplines spelen.
Liefst 24 sporters schrijven zich in voor het mixtoernooi. Ingedeeld in 6 poules speelt elke sporter 3 wedstrijden, daarna de poulewinnaars en 2 beste tweeden (van 6 poules) spelen wedstrijden volgens het knock-out principe: verliezer van de partij valt af, winnaar gaat door naar de volgende ronde. Er wordt fanatiek gespeeld, heel wat wedstrijden worden bij de laatste worp bepaald of er twee of één wedstrijdpunt op het uitslagenbord bij de organisatie verschijnt. Lees hier de uitslagen.

+ kennismakingstoernooi
In 3 poules van 4 deelnemers ontmoeten de spelers van de organiserende vereniging ASV Vizier, Boccia Roermond e.o., De Tubanten, Enschede en Only Friends uit Amsterdam. In de toneelzaal  tonen zij hun vaardigheden, waaruit blijkt, dat de trainingen in het afgelopen seizoen haar vruchten afwerpen. Menige mooie wedstrijd en het plezier waarmee gespeeld wordt is een genot voor vele toeschouwers en begeleiders begint . 
Uiteindelijk wist Arman (AVC Vizier) de eerste prijs binnen te slepen.

+ prijsuitreiking 
Tegen half 6 begint het prijzenfestijn:
-  1.  BISFed A-divisie:  Nick Peeters SVG Den Bosch

- 2.  BISFed B-divisie:  Thomas Mirck  Boccia De Pont Rotterdam

- 3.  Open klasse:   Patrick van Klink  Boules Plesant Vlissingen

- 4.  De 5 beste recreanten die afgelopen seizoen minimaal 4 keer aan een wedstrijddag hebben deelgenomen ontvangen een beker. Nadat de lijst opgeschoond is, blijkt het een strijd geworden te zijn tussen 2 verenigingen: boccia Roermond en ASV Vizier.
Bekers voor de eerste en tweede plaats zijn voor Roermond: Riny Nederveen en Gonny Passage.
Tiny van der Pluijm eindigde op de derde plaats, vierde werd Rob van der Eijk en voor de vijfde plaats ontvangen Myrthe ter Maten en Erik van der Eijk een beker.

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd! 

- 5.  Voor de beginnende recreanten
 

Overzicht nieuws