Ik doe mee

Meld je gratis aan voor de open training

Barend Drost

Nickname: Barry
Geboortedatum 06-02-1978
Klasse:  BC1
Speelt boccia sinds: 2013
Speelstijl: Tactisch en agressief, zoals een leeuw
Mooiste boccia herinnering: Brons met het team op het EK 2017 en mijn eerste deelname aan een WK in 2014, waar ik in China van een hele goede Griekse voetspeler won
Gekste boccia belevenis: Toen mijn assistent bij het WK in 2014 tijdens het drinken even afgeleid was door het publiek en mij hierdoor helemaal onderspoot haha!
Droom Nog eens een keer meedoen om de Paralympische medailles
Boccia tip: Niet denken maar gewoon doen! En nooit opgeven, jouw kansen komen vanzelf een keer. 
Favoriete quote: If you are in the way of my goals & dreams I suggest you move!  Winners never quit.
Boccia en topsport hebben mij geleerd…: Ik heb geleerd dat mijn grenzen veel verder liggen dan ik soms denk. Toen ik begon kon ik niet verder dan 3m gooien, nu haal ik de 10m! Verder durfde ik eerst niet met de trein naar de trainingen te komen omdat ik bang was dat er van alles mis kon gaan. Ik kan zelf niet praten en dit maakt het lastiger. Maar inmiddels vind ik het juist geweldig en kent iedereen van de NS me :)! Daarnaast heb ik veel vrienden door boccia en heb ik geleerd dat je door goed op je lichaam te letten (voeding, nachtrust en iets minder biertjes ;)) je je veel fitter voelt, minder ziek bent en thuis minder hulp van de verzorging nodig hebt. Ik heb ook geleerd om op spannende momenten rustig te blijven. Ik kon nog wel eens in de stress schieten namelijk! Dus ik heb heel veel geleerd dankzij boccia :). 
Wijze raad van Barend: Wijze raad aan alle spastische jongeren, ouderen en ouders: boccia of bewegen in het algemeen is super goed voor spastisch mensen! Je voelt je fitter, je wordt er zelfstandiger door zijn en je kunt meer meehelpen in zorg. Ga niet afwachten totdat alles voor je geregeld wordt, maar kom zelf in actie en ga lol en plezier maken in de sport!! 

 

Boccia maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK