« Terug naar overzicht

Wedstrijddag 28 maart geannuleerd i.v.m. corona-virus

Betreft: wedstrijddag op zaterdag 28 maart 2020 in Nieuwerkerk aan de IJssel, organisatie de Pont uit Rotterdam.

Naar aanleiding van vragen uit de boccia-wereld over de wedstrijddag in Nieuwerkerk a/d IJssel (28 maart a.s.) i.v.m. het corona-virus  heb ik maandag 9 maart jl. contact opgenomen met Dos Engelaar van GSN en in cc naar de contactpersoon van de Pont uit R’dam,  t.w. Arie den Hollander gezonden.

In de loop van dinsdag 10 maart heeft Dos Engelaar (GSN) in een mail laten weten, dat naar aanleiding van de genomen maatregelen door de regering in de afgelopen dagen (m.n. voor Noord-Brabant) om geen risico te nemen.

We hebben bij onze spelers te maken met een kwetsbare groep, en het is de vraag  of wij deze groep, ( en uiteraard ook de andere aanwezigen tijdens een wedstrijddag),  moeten bloot stellen aan het gevaar om besmet te raken.

Dos Engelaar heeft een advies aan mij gegeven om de wedstrijddag van zaterdag 28 maart 2020 te cancelen, en deze mail is doorgezonden naar de contactpersoon van de Pont uit Rotterdam (Arie den Hollander). Ook van Arie den Hollander is er dinsdagavond al een mail binnengekomen, dat hij (en ook het bestuur van de Pont) achter het voorstel staat om deze wedstrijddag NIET door te laten gaan.

Besluit:  ondanks dat het een erg zware beslissing is geworden, delen wij u bij deze mede dat de wedstrijddag van zaterdag 28 maart a.s. NIET door zal gaan.

Wat er gaat gebeuren met de volgende wedstrijddag op zondag 19 april a.s. zal eind deze maand wederom worden besproken met GSN (Dos Engelaar) en de contactpersoon  van ’t Gooi uit Huizen (Arno IJzerman). De deskundigen aangaande het corona-virus gaan uit van een piek van de besmettingen medio april, dus de vooruitzichten zijn niet geweldig.

Tot zover deze mededeling.

Met sportgroeten,  

Annie Jacobs, coördinator boccia wedstrijd- en breedtesport GSN.

Boccia maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK