« Terug naar overzicht

Paralympische Spelen Tokio 2021

24 augustus tot 5 september 2021. Dat zijn de nieuwe data die Daniel Perez omcirkelt heeft in zijn agenda. In die periode zal hij namelijk deelnemen aan de Paralympische Spelen in Tokio.

De Olympische en Paralympische Spelen vinden een jaar later plaats dan gepland en we weten allemaal waarom: het coronavirus heeft grote delen van de wereld in zijn greep. De voorbereiding van de sporters is compleet verstoord, maar belangrijker is dat de gezondheid van spelers en toeschouwers op het spel zou staan.

Daniel zegt blij te zijn met het besluit om de Spelen te verplaatsen. “Ik vind het coronavirus best wel verontrustend en zag er tegenop om in deze omstandigheden naar Tokio te gaan.” Op dit moment traint Daniel vanuit huis, maar ook dat lukt maar heel beperkt. “De eerste weken kon ik nog mijn baltraining doen in de hal. Er kwam twee keer per week een trainster helpen. Maar de regels binnen mijn woonvorm zijn zodanig aangescherpt dat er nu eigenlijk niemand meer bij me binnen mag komen. Alleen nog de mensen van de zorg.”

Gelukkig heeft Daniel wel een handbike ergometer thuis staan en wat gewichten waar hij mee kan trainen. Het is behoorlijk aanpassen, maar daar is de ervaren bocciaspeler goed in. “Ik zal loeisterk en fit uit deze periode komen!” Of hij het saai vindt, zo alleen thuis? “Het is anders, dat zeker. Natuurlijk mis ik mensen om mee heen. Maar aan de andere kant is het ook wel eens fijn en goed om in de rust te zijn. Ik werk nu even niet voor mezelf met vele bocciatrainingen, maar veel meer aan mezelf.”

Bondscoach Joep Pelsser is net als Daniel content met de verplaatsing van de Spelen en neemt de gezondheidsrisico’s voor de sporters uiterst serieus. “Ik ben blij dat het een heel jaar verzet is. Voor veel bocciaspelers is het virus een werkelijk risico, dus het is belangrijk dat er voldoende tijd is voor sporters om zich goed voor te bereiden. De Spelen een jaar later houden lijkt nu lang, maar het zou goed kunnen dat de situatie voor sommige sporters pas weer echt veilig is op het moment dat er een vaccin is. En dit schijnt nog wel even te kunnen duren.”

Alle sporters van TeamNL Boccia trainen op dit moment vanuit huis. De meeste hebben hier hulp bij en kunnen ook met ballen trainen. “Onze aandacht ligt op dit moment volledig bij het zo goed mogelijk begeleiden en ondersteunen van de sporters in hun thuissituatie”, aldus Joep Pelsser. De coaches hebben wekelijks contact via Skype en helpen de sporters bij het maken van een trainingsschema en het analyseren van wedstrijden. In de whatsappgroep van het team worden door de sporters bovendien verschillende challenges gedeeld om elkaar scherp te houden. Ook werd onlangs de verjaardag van Bernd Meints gevierd via een online applicatie. Kortom, het team doet er alles aan om fit te blijven en ook sociaal bij elkaar betrokken te blijven. Als het moment komt dat ze weer samen kunnen trainen, dan zijn ze daar helemaal klaar voor!

 

Wil je meer weten over hoe het team deze thuisperiode doorkomt? Volg ze op Facebook of Instagram:

 

Facebook TeamNL Boccia

Instagram TeamNL Boccia

Instagram Daniel Perez

Instagram Bernd Meints

Instagram Barend Drost

Boccia maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK