« Terug naar overzicht

Wat is de 'corona aanpak' voor boccia?

In het nieuws verschijnen steeds meer berichten over protocollen en voorwaarden waaronder er weer gesport mag worden. Jeugd en jongeren mogen weer samen buitensporten, een aantal topsporters is weer aan de slag en vanaf 11 mei mogen ook volwassen samen sporten in buitenlucht, mits voldaan kan worden aan de 1.5 meter eis. Wat betekent dit voor boccia en het perspectief op weer samen kunnen trainen?

Het belangrijkste is dat het RIVM het op dit moment nog te risicovol acht om samen binnen te sporten. Aangezien boccia doorgaans binnen gespeeld wordt, is het vooralsnog niet mogelijk om samen te trainen. Het kabinet verwacht dat er in september weer binnen gesport mag worden. Tot die tijd zullen bocciaverenigingen dus nog niet kunnen beginnen met trainen. 

Bovendien is het voor iedereen van groot belang om eigen afwegingen te maken. Dit geldt zeker voor een deel van de bocciaspelers. Behoor je tot de kwetsbare groep, dan wil je het risico om ziek te worden zo klein mogelijk houden. Dus ook al zegt het RIVM op een gegeven moment dat er weer in sporthallen getraind mag worden, dan betekent dit niet automatisch dat de hele bocciagroep weer samen zal komen om te trainen. 

Op het moment dat het weer is toegestaan om samen binnen te sporten, zal Gehandicaptensport Nederland een advies en voorbeeldprotocol delen dat speciaal gericht is op boccia. De komende periode zullen enkele sporters van het Nederlands bocciateam weer centraal gaan trainen. Dit doen ze onder de strikte voorwaarden van een door NOC*NSF en het RIVM goedgekeurd protocol. Zo wordt er bijvoorbeeld te alle tijde 1.5 meter afstand van elkaar gehouden en is er een uitgebreide hygiëne routine. Hoe werkbaar het protocol in de praktijk is zal de komende periode moeten uitwijzen. Op basis van de ervaring die de sporters en trainers van het nationaal team hierin opdoen, zal het advies voor bocciaspelers en -verenigingen opgesteld worden. 

Tot die tijd wensen we jullie alle gezonheid en mentale kracht toe om goed door deze periode te komen!

Boccia maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK