« Terug naar overzicht

Veelgestelde vragen over coronavirus en sport

UPDATE! Het kabinet heeft dinsdag 13 oktober ter bestrijding van het coronavirus een 'gedeeltelijke lockdown' aangekondigd.

Alleen of met maximaal 4 personen samen sporten

Voor de sport betekent dit dat iedereen vanaf achttien jaar alleen mag sporten op anderhalve meter afstand. Verder mag je alleen individueel of in teamverband met niet meer dan vier personen sporten. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Voor de topsport en de jeugd tot achttien jaar gelden uitzonderingen. De nieuwe maatregelen gelden vanaf woensdag 14 oktober 22.00 uur en in de weken tot 27 oktober beoordeelt het kabinet wat er daarna nodig is.

Uitzonderingen voor jeugd en topsport

De jeugd tot achttien jaar mag blijven sporten in teamverband zonder dat ze anderhalve meter afstand in acht hoeven te nemen, de competitie ligt wel stil. Topsporters mogen blijven sporten op aangewezen topsportlocaties. 

Hierbij alle spelregels, die gelden vanaf 14 oktober 22:00 uur: 

  • Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden.

  • Maximaal 4 personen mogen samen sporten.

  • Voor individuele binnensporten geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte.

  • Voor individuele buitensporten geldt een maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur). Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten zolang er meer dan 1,5 meter tussen de groepjes zit. En zolang er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes en zij niet mengen.

  • Er worden geen wedstrijden gespeeld.

  • Voor topsporters gelden uitzonderingen.

  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld. En kinderen met klachten blijven thuis.

  • Publiek bij sport is niet toegestaan.

  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Een ouder/begeleider die noodzakelijk zijn voor het kunnen laten sporten van een sporter met een beperking, mogen aanwezig zijn bij de sportactiviteit.

Bovenstaande regels hebben per sport verschillende consequenties:
Boccia: Boccia geldt als één tegen één sport. Trainingen kunnen doorgaan in ruimtes waar 1,5 meter afstand gehouden kan worden van iedereen. Er geldt een maximum van 30 personen per ruimte. Let dus ook op het aantal begeleiders. Iedereen telt mee voor dit maximum. 

Het blijft ook nu nog belangrijk dat de hygiënevoorschriften van het RIVM worden nageleefd. Daarnaast moet worden voldaan aan de richtlijnen dat je thuisblijft als je ziek of verkouden bent of als iemand uit jouw huishouden positief op het coronavirus is getest.

Bij NOC*NSF komen veel vragen binnen, daarom hebben zij een lijst met veelgestelde vragen opgesteld. Bekijk ze hier of ga naar de algemene pagina over het coronavirus en sport van NOC*NSF

Nog meer informatie en veelgestelde vragen:
https://www.gehandicaptensport.nl/actueel/nieuws/1140/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-en-sport

Boccia maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK