« Terug naar overzicht

Tips voor thuistrainingen

Tijdens de Digitale Boccia Verenigingendag presenteerden coaches Roy en Max diverse tips om thuis te kunnen trainen.

Het is bekend dat het coronavirus en de maatregelen een grote invloed hebben op de maatschappij en sterker nog op ieder individu. Veel sportverenigingen vinden het lastig om hun hoofd boven water te houden en het contact met leden is helaas ook minder geworden, blijkt uit de ervaringen.

De eigen vereniging is voor mensen met een beperking van groot belang, zeker in coronatijd, maar binnensport is momenteel helaas verboden waardoor de trainingen zijn gestopt.

De gevolgen voor mensen met een beperking zijn groot:

  • minder tot weinig beweging;

  • weinig tot geen contact met leeftijdsgenoten, omdat ze zoveel mogelijk moeten thuisblijven;

  • geen of weinig afleiding in de eigen thuissituatie.

Dit zijn allemaal aspecten waar normaal gesproken een vereniging een grote rol in speelt.

Max Keur en Roy de Haas laten hieronder een aantal voorbeelden zien van hoe je in deze tijd toch als vereniging actief kunt blijven.

Hoe kan je er in deze tijd voor zorgen dat leden betrokken blijven bij je vereniging?

1. Online meetings organiseren

Door middel van het organiseren van online meetings zorg je ervoor dat leden, vrijwilligers, coachen etc. met elkaar in contact blijven. Het is een makkelijke manier om als groep met elkaar in contact te blijven. Het is mogelijk om dit via verschillende gratis platforms te doen, zoals Microsoft Teams, Skype of ZOOM.

2. Boccia thuis challenges

Het is een leuk idee om een van de spelers een ‘Boccia challenge’ (uitdaging) te laten verzinnen. Hij/zij legt de challenge uit en laat zien hoe deze in zijn werk gaat. Dat kun je doen door een video te maken en via bijvoorbeeld een groepsapp te versturen. Het is de bedoeling dat andere sporters/leden de challenge proberen te halen. Dit gebeurt allemaal in je eigen thuissituatie. Ben creatief, want aan een set ballen en een klein beetje ruimte heb je vaak al voldoende.

Zo blijft de groepsapp actief en zijn je sporters toch bezig met boccia. Zie de video’s voor een aantal voorbeelden.

 

3. Boccia thuis krachttraining

Om ervoor te zorgen dat sporters hun kracht verbeteren, hun bewegingsvrijheid behouden of vergroten kun je verschillende krachtoefeningen doen. Vanzelfsprekend heeft niet iedereen halters, gewichten of elastieken thuis, maar dat is gelukkig ook helemaal niet nodig!

Mocht je wél graag trainen met een elastiek, neem dan contact op met Floor van Lin (f.vanlin@gehandicaptensport.nl). Zij heeft materiaal waar ze je meer over kan vertellen. 

Max laat in onderstaande video’s zien wat er thuis allemaal mogelijk is.

 

Boccia maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK