« Terug naar overzicht

Initiatief tijdens coronamaatregelen: Benschop Boccia buiten actief

Afgelopen zaterdag 24 april vond na lange tijd weer de eerste training plaats van Benschop Boccia! Het was een bijzondere kick-off die, in verband met de coronamaatregelen, buiten plaatsvond.

Terugblik 24 april
Er waren drie deelnemers (waaronder initiatiefnemer Tim) en drie maatjes. In verband met de 1,5 meter afstand tussen elkaar, werd er gespeeld in een vierhoek. Trainster Marjan vertelt: “We speelden de normale boccia met de ‘jack’, maar ook met de bijgeleverde posterplaten in het midden. Er werd ook gespeeld met verschillende spelregels om te kijken welke spelregels het beste bij de deelnemers pasten. De deelnemers zijn allemaal snel van begrip en hadden ook een eigen visie op de sport. Dat leverde dus meteen een spannend spel op!”

Volgende training
De groep wil tot en met 1 september 2021 tweewekelijks buiten bij elkaar komen. Er is nog plek voor meer deelnemers, dus iedereen die ook boccia wil (leren) spelen is van harte welkom!

Het gezellig samenzijn, is na zo’n lange tijd, weer heel fijn en belangrijk. Boccia wordt normaal niet buiten gespeeld, maar het is in deze tijd een mooi alternatief.

Wil jij ook meedoen met deze bocciatrainingen?
De volgende training is op zaterdag 15 mei van 13.15 tot 14.15 uur. De deelnemers drinken na afloop van de training samen nog een drankje bij het dorpshuis. Als je gehaald en gebracht wordt, houd dan dus rekening met 13.00 en 14.30 uur. 

Het adres van Benschop Boccia is:
Dorpshuis Benschop, Oranje Nassaustraat 31, 3405 XJ Benschop

Voor informatie kun je contact opnemen met trainer Marjan Müller op telefoonnummer 06-45430413 of via de mail info@omnisportbenschop.nl

Ook starten met boccia bij jou in de buurt?
Wil jij zelf ook zo’n initiatief starten? Vraag Floor van Lin (f.vanlin@gehandicaptensport.nl) naar de mogelijkheden van het opstarten van een nieuwe boccialocatie.

Boccia maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK