« Terug naar overzicht

Nederlands Jeugd Kampioenschap Boccia

Op woensdag 10 november was het zover: Het Nederlands Jeugd Kampioenschap Boccia!

NJK

Nadat we vorig jaar het NJK helaas hebben moeten overslaan vanwege de coronamaatregelen, was het dit jaar extra fijn dat het mogelijk was! Op woensdag 10 november vond het negende NJK plaats in Hilversum. 

In vorige jaren hebben de deelnemers laten zien dat jeugdboccia zich in een razend tempo ontwikkelt. Met wedstrijden op hoog niveau in alle klassen. Inmiddels zijn al diverse deelnemers geselecteerd voor het nationale Talentteam boccia!

Deelnemers

Er deden 27 jonge deelnemers tot en met 20 jaar mee. Ze kwamen uit diverse hoeken van het land, onder andere vanuit De Kleine Prins in Hilversum, Onderwijscentrum De Twijn in Zwolle, Heliomare College in Heemskerk, Heliomare De Ruimte uit Bergen, Vereniging de Pont uit Rotterdam, Mariendael in Arnhem en Tyltylcentrum De Witte Vogel uit Den Haag.  

De organisatie lag in handen van Gehandicaptensport Nederland in samenwerking met de studenten 'sport en bewegen' (keuzedeel: specifieke doelgroepen) van MBO College Hilversum. 

Uitslagen 

Klasse 1:
1. Behrad
2. Puck
3. Ruben

Klasse 2:
1. Valerie
2. Barbara
3. Silvan

Klasse 3:
1. Stan
2. Olivier
3. Pieter

We kijken terug op een hele geslaagde dag! Wil jij meer weten over het NJK of alvast informatie voor volgend jaar? Neem dan contact op met Floor van Lin via f.vanlin@gehandicaptensport.nl. 

Boccia maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK