« Terug naar overzicht

Na een lange tijd heeft de eerste training van het Boccia Cruyff Foundation Talentteam weer plaatsgevonden!

Op zaterdagochtend 22 januari vond, na een lange periode stil gelegen te hebben, de eerste training van het Boccia Cruyff Foundation Talentteam weer plaats! Bij de laatste versoepelingen van de coronamaatregelen was gelukkig ook binnensport weer toegestaan! Naast dat het belangrijk is om te sporten en actief bezig te zijn, is het sociale aspect minstens zo van belang. “Het contact met leeftijdsgenoten hadden ze ontzettend gemist”, aldus Roy de Haas, Bondscoach Boccia. Hierbij een korte terugblik van deze eerste training door de Boccia Talentteam spelers Stan, Myrthe en Dewi!

 

Stan Meinema
Om 08.30 uur vertrokken naar Utrecht. Daar aangekomen hebben we eerst even bijgepraat. Het was een lange tijd geleden dat we elkaar gezien hebben. Vanzelfsprekend kwam ter sprake of sporten in deze coronaperiode nog was gelukt. Bij de meesten was dat erg lastig in de thuissituatie. Al snel startten we met de warming-up en hebben we de vaste trainingsroutines weer opgepakt. Zelf ben ik gestart met het kort herhalen van de eerste bal en heb ik een partijtje tegen mezelf gespeeld om weer een wedstrijdsituatie te oefenen. Roy heeft mij daarna een nieuwe oefening geleerd: “Sjoelen”. Sjoelen is een trainingsoefening, waarbij doorkaatsen aan bod komt. Je creëert hierbij zelf een wedstrijdsituatie, waarop je met blauw punten moet scoren. De tijd tijdens deze training vloog voorbij. “Ik hoop dat we kunnen blijven trainen en de toernooien ook weer (snel) starten”.

 

Myrthe ter Maten
Ik ben erg blij dat we na maanden weer mochten en konden trainen. We hebben lange tijd geen wedstrijddagen en weinig tot geen trainingen gehad. Het was voor mij een leerzame ochtend! Ik had nieuwe Koreaanse ballen gekocht en wilde deze graag uitproberen. Ik heb gekeken op welke afstand een bal het prettigst speelt en hoe ver welke bal rolt. Best een klus om te doen, maar erg leuk! Daarna heb ik nog geoefend met de harde bal en het wegtikken van een plakbal. Ook het juist plaatsen van de goot in het spelersvak, waardoor je de bal van een andere positie kan spelen en verschillende lijnen kan maken, is aan bod gekomen.

 

Dewi Hornis
Het was een fijne training, waarin we veel nieuwe informatie hebben gekregen. Ik ben gestart met het oefenen van de verdediging, waarbij het belangrijk was om de scoringsruimte voor de tegenstander zo klein mogelijk te maken. Daaropvolgend een oefening voor aanvallen. Het is nog lastig om te bepalen wanneer je in het end de keuze maakt voor verdedigen of aanvallen. Ook was het spannend of de snelheid van de ballen overeenkwam op deze vloer; dit was een andere vloer dan waar ik zelf altijd op train. Gelukkig viel het niks tegen! “De tijd tijdens de trainingen gaat altijd zo snel voorbij. Ik hoop dat er snel weer een nieuwe training is!”

Boccia maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK