« Terug naar overzicht

Terugblik Worldcup Boccia Povoa de Varzim

Van 4 tot en met 11 juli vond de World Cup Boccia in Povoa de Varzim (Portugal) plaats. Een bekende en vertrouwde plek waar elk jaar wel een toernooi gespeeld wordt. Het voelde voor de meeste TeamNL spelers dan ook als thuiskomen. Met een zilveren medaille voor Daniel Perez reisde het Nederlands team terug naar Nederland. Lees hieronder hoe het toernooi is gegaan.

Zondag 3 juli en maandag 4 juli | Trainingen, materiaalcheck en openingsceremonie
Na een hectische reisdag met de nodige vertraging, uiteindelijk veilig aangekomen in het welbekende Axis Vermar hotel gelegen aan de prachtige boulevard, strand en zee van Povoa de Varzim. Vandaag was een rustige dag met trainingssessie in de middag waar de sporters wat konden wennen aan de vloer en hal.

Morgen staat een drukke dag op het programma
10.15 uur: Equipment check
12.15 uur: Training 2
18.00 uur: Openingsceremonie
19.30 uur: Technical meeting met speelschema

Dinsdag 5 juli | Individueel toernooi van start
De eerste individuele wedstrijddag zit erop. Zowel Marco, Bernd, Daniel als Chantal kwamen in actie! Helaas heeft Judith niet kunnen spelen vanwege fysiek ongemak. 

Marco mocht aftrappen tegen de nummer 5 van de wereld Saengampa uit Thailand. Een moeilijke opgave. Hij moest uiteindelijk ook zijn meerdere erkennen, eindstand 6-1.
Bernd mocht zijn toernooi beginnen tegen Allard uit Zwitserland. Ook Bernd trok helaas aan het kortste eind, eindstand met 6-2. Zowel Daniel als Chantal kende een betere start met beide een overwinning. Chantal was nipt te sterk voor de Poolse Wesolek met 3-2 en Daniel won van de Portugees Pinto met 6-3.

Woensdag 6 juli | Chantal en Daniel door naar de kwartfinales!
Vandaag het vervolg van het individuele toernooi. De uitslagen zijn als volgt:
Chantal vs Antunez  5-1
Chantal vs Cristina 2-3 
Bernd vs Santos 0-8
Bernd vs Hipwell 3-5
Marco vs Valente 4-1
Marco vs Francis 1-4
Daniel vs Huadpradit 2-3

Chantal en Daniel zijn door naar de kwartfinales! Yeung uit Hong Kong is de tegenstander van Chantal en Ramos uit Portugal is de tegenstander van Daniel. Als ze als winnaar uit de strijd komen, spelen ze later die middag gelijk de halve finales.

Donderdag 7 juli | Daniel speelt de finale!
Na een prima kwartfinale van Chantal tegen de nummer 2 van de wereld is het helaas wel einde toernooi. Yeung wint met 8-2. Daniel wint zijn kwartfinale spectaculair van Portguees Ramos door in zijn laatste end 4 punten te scoren en de winst binnen te slepen met 7-6. Later de middag speelt hij gelijk de halve finale. Daniel is met 6-2 te sterk voor de Brazialiaan Chagas en dat betekent FINALE!  

Vrijdag 8 juli | Zilveren medaille voor Daniel Perez
In de finale was Huapradit uit Thailand weer Daniels’ tegenstander. In de poule waren ze elkaar ook al tegen gekomen en was Huapradit nipt te sterk met 3-2. Tijd voor revanche.
Daniel begon de wedstrijd uitstekend en wint zijn eigen end met 2-0. Huapradit mag het tweede end starten en helemaal achterin het veld gooit op 10 meter. In het begin heeft Daniel wat moeite goed bij wit te komen, maar dat lukt hem uiteindelijk toch. Huapradit plaatst wel twee ballen dichter bij wit en brengt de stand terug naar 2-2. Vanaf dat moment gaat Daniel meer missen en loopt Huapradit uit naar ruime overwinning. Eindstand 8-2.

Daniel kan terug kijken op een prachtige prestatie met alweer een zilveren medaille! Ook tijdens de World Cup in Rio behaalde hij een zilveren medaille. Met opgeheven hoofd sluiten we het individuele toernooi af en gaan ons klaar maken voor het teamtoernooi wat vanmiddag van start gaat. 

Onze poule bestaat uit;
Hong Kong  
Brazilië  

Zaterdag 9 juli | Helaas uitgeschakeld in de poulefase van het teamtoernooi
Vol goede moed begonnen we aan de eerste teamwedstrijd tegen Hong Kong. Na een uitermate stroeve start keken we na twee ends al tegen een 7-0 achterstand aan en kregen het niet meer gedraaid. We waren zelf niet goed genoeg en miste teveel ballen. Eindstand 12-2 voor Hong Kong.

Al snel moest de knop om want de volgende wedstrijd tegen Brazilië stond op ons te wachten. Na twee goede ends was de tussenstand 1-1. Na een ontzettend slecht derde end liepen we achter de feiten aan. Ook in deze wedstrijd waren we niet goed genoeg en was Brazilië beter. Eindstand 11-1 en dat betekent al einde toernooi. Een flinke teleurstelling die we even moeten verwerken.

Bedankt voor alle support! Op naar Veldhoven, begin augustus!

Boccia maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK