« Terug naar overzicht

Team NL Boccia pakt belangrijke punten op sterk bezette World Open

In het Portugese Povoa de Varzim, speelt Team NL Boccia deze week een belangrijke World Open. Vanaf dit seizoen tellen de toernooien namelijk weer mee voor Paralympische kwalificatie en het is dus zaak zoveel mogelijk punten mee terug naar Nederland te nemen.

In het Portugese Povoa de Varzim, speelt Boccia Team NL deze week een belangrijke World Open. Vanaf dit seizoen tellen de toernooien namelijk weer mee voor Paralympische kwalificatie en het is dus zaak zoveel mogelijk punten mee terug naar Nederland te nemen. Bernd Meints, Judith Bulthuis en Daniel Perez gingen deze uitdaging namens Boccia Team NL aan.

Op het sterk bezette toernooi waarbij het grootste deel van de wereldtop aanwezig was gingen de Nederlandse sporters meteen goed uit de startblokken. In de poulefase wonnen Bernd en Daniel knap al hun wedstrijden en verzekerden zichzelf hiermee van een plek in de kwartfinale. Judith speelde misschien wel de beste wedstrijden uit haar carrière tot nu toe. Ze boekte twee ruime overwinningen en verloor nipt van Bernd, die in dezelfde poule zat. Maar helaas was het net niet genoeg om als beste nummer 2 uit de poule door te gaan en dus eindigde het toernooi voor haar met een nette 9e plaats.

Bernd en Daniel vochten op de finaledag voor wat ze waard waren. Bernd trof in de kwartfinale van de BC2 klasse de Belgische Rombouts die hij met aanvallend spel versloeg (6-4). Daniel rekende ondertussen zakelijk af met de Poolse Koza (4-2) in zijn BC1 kwartfinale. Beide heren mochten dus aantreden in de halve finale! Bernd had een zware tegenstander aan de topfavoriet Saengampa uit Thailand. Na een wankel begin in het eerste end, herpakte Bernd zich nog wel door gedurfd de aanval te kiezen wat hem 3 punten opleverde. Het was echter niet voldoende voor de overwinning. In de BC1 halve finale trok Daniel ondanks goed spel aan het kortste einde tegen de sterk spelende Gutnik (3-4). 

In de bronzen wedstrijd zagen beiden heren hun tegenstander snel het initiatief pakken, wat ze niet meer wisten bij te halen. Bernd verloor van de Portusese Goncalves en Daniel moest in Huapradit uit Thailand zijn meerdere erkennen. Net naast het podium vallen is zuur. Maar desondanks zaten er veel goede momenten in het toernooi en was het zeer waardevol om tegen de wereldtop te spelen. Het belangrijkste toernooi van dit jaar, het WK in Liverpool (9-19 augustus) komt namelijk snel dichterbij en met de opgedane ervaring kunnen Judith, Bernd en Daniel weer verder werken richting dit belangrijke piekmoment.

Zaterdag en zondag wordt het teamtoernooi gespeeld, het programma is als volgt:

Schema teamtoernooi zaterdag:
10.40 (11.40NL) NL vs Oekraïne πŸ‡ΊπŸ‡¦
13.30 (14.30NL) NL vs Rusland πŸ‡·πŸ‡Ί
16.20 (17.20NL) NL vs Groot-Brittannië πŸ‡¬πŸ‡§

Op de Facebookpagina van het Nederlands Boccia Team is een livestream beschikbaar! 

Boccia maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK