« Terug naar overzicht

Helaas geen medailles op WK Boccia

Van 6 t/m 15 december werd het WK Boccia in Rio de Janeiro, Brazilië gehouden. TeamNL Boccia was aanwezig met vijf spelers af: Daniel Perez, Chantal van Engelen, Judith Bulthuis, Bernd Meints en Marco Dekker. Chantal en Marco hebben hun debuut op een WK gemaakt! Het WK startte met het individuele toernooi, gevolgd door het toernooi. Lees hieronder korte wedstrijdverslagen.

Zondag 4 december: Aankomst Rio de Janeiro, voorbereiding van start
Gisteren zijn we na een soepele vlucht in Rio de Janeiro aangekomen, waar aanstaande dinsdag 6 december het WK Boccia begint. Op de eerste dag hebben we zoals gebruikelijk getraind, zijn de rolstoelen gecheckt en hebben we de sporthal verkend. Die is voor de meesten bekend terrein. In 2016 waren we hier voor de Paralympics en in april eerder dit jaar voor een Worldcup.

Morgenochtend trainen we nog een keer, wordt er geloot en staat de openingsceremonie op het programma. Dan nog een goede nacht maken en dan gaan we dinsdag los met het individuele toernooi!

Dinsdag 6 december: Voorbereiding achter de rug, toernooi van start!
Gisteren hebben we de tweede en laatste trainingssessie gehad voordat het toernooi van start gaat. Tijdens de openingsceremonie had Chantal van Engelen de eer om ons land te vertegenwoordigen. Bij de technische meeting zijn de poules bekend gemaakt. Op de openingsdag komen alle Nederlandse spelers in actie!

Uitslagen
14.30 uur: Judith vs Kwok, uitslag 6-1
14.30 uur: Chantal vs Lynch, uitslag 8-5
16.30 uur: Bernd vs Hipwell, uitslag 11-1
16:30 uur: Marco vs Zabka, uitslag 2-6
18.00 uur: Daniel vs Mithory, uitslag 3-1

Morgen is een overzichtelijke dag met drie wedstrijden. Marco, Bernd en Judith maken zich op voor hun tweede wedstrijd. Natuurlijk wordt er weer gestreamd op Facebook door onze eigen Annette, genaamd "the voice".

Woensdag 7 december: Tweede dag van het individueel toernooi
Vanochtend ging de wekker vroeg, zowel Marco als Bernd kwamen in de eerste speelronde in actie. Bernd nam het op tegen Kwak en moest helaas het onderspit delven, uitslag 10-1. Marco speelde tegen Vongsa, de nummer 2 van de wereld. Na een stroef begin en een 4-0 achterstand heeft hij zijn huid duur verkocht, uitslag 5-3. Judith ging na haar eerste winstpartij vol vertrouwen de wedstrijd in tegen Leon. Na een goede start wist ze haar voorsprong te verdedigen en was ze met 5-2 te sterk. Tweemaal winst en groepswinst betekent direct door richting de kwartfinales!

Morgen spelen Daniel, Chantal, Marco en Bernd hun laatste poulewedstrijden. Zowel de wedstrijd van Bernd als van Marco is op de livestream te zien. Chantal is al geplaatst voor de play-off ronde, die ze speelt om 19.10 uur Nederlandse tijd. Haar tegenstander is nog niet bekend, aangezien de laatste poulewedstrijden nog gespeeld moeten worden.

Donderdag 8 december: Poulefase van het individuele toernooi ten einde
Vandaag stonden de laatste poulewedstrijden op het programma. Winst voor Daniel, Chantal (na een tiebreak!) en Marco. Helaas verliest Bernd.

Daniel vs Jung, uitslag 3-1
Chantal vs Sandoval, uitslag 5-5
Marco vs Ouajih, uitslag 6-2
Bernd vs Santos, uitslag 1-9

Dat betekent dat Bernd en Marco helaas zijn uitgeschakeld. Doordat Daniel wint, weet hij zich direct te plaatsen voor de kwartfinale net zoals Judith. Beide spelen hun kwartfinale morgen. Chantal plaatst zich voor de play-off door de winst in de tiebreak te pakken. Eind van de middag staat een ticket voor de kwartfinale op het spel tegen Duarte. Helaas trekt ze aan het kortste eind en verliest met 7-2, wat helaas ook einde toernooi betekent.

Vrijdag 9 december: Voor zowel Judith als Daniel is de kwartfinale het eindstation
Gisteren speelde zowel Daniel als Judith de kwartfinale om door te stoten naar de halve finales. Echter was Duarte met 7-2 te sterk voor Judith. Daniel moest zijn meerdere erkennen in Huadpradit en verloor met 10-1. We hadden de dag anders voorgesteld maar de wijze lessen van gisteren nemen we mee richting het teamtoernooi. Nieuwe ronde nieuwe kansen!

Het teamtoernooi start de 11de en we zitten in de poule met Groot-Brittannië en Canada. Dit betekent morgen een rustdag voor iedereen.

Zondag 11 december: Goede start van het teamtoernooi
Gisteren een relatief rustige dag gehad doordat we op de finaledag van het individuele toernooi helaas niet meer in actie kwamen. Vanzelfsprekend hebben we de finales gekeken en nieuwe ideeën opgedaan. Ook hebben we een training afgewerkt ter voorbereiding op het teamtoernooi.

Vandaag onze eerste poulewedstrijd tegen Canada. De omschakeling van individueel naar team is altijd even wennen en zoeken naar de juiste afstemming. Na een degelijke openingsfase, hebben we de wedstrijd uiteindelijk in ons voordeel beslist met een 6-2 eindstand.

Maandag 12 december: Kwartfinale eindstation
Vandaag staat de tweede poulewedstrijd tegen Groot-Brittannië op het programma, om te bepalen wie als groepshoofd richting de kwartfinales doorgaat, aangezien Groot-Brittannië ook van Canada gewonnen heeft. Helaas haalde we niet ons topniveau, wat wel nodig was om het sterke GB te verslaan, eindstand 7-2. Dit betekent als tweede uit de poule door naar de kwartfinale.

In de kwartfinale werden we gekoppeld aan Zuid-Korea, die in hun poule te sterk was voor onder andere Portugal waardoor ze groepshoofd waren. Korea was een maatje te groot op dit moment en daardoor is de kwartfinale van het WK het eindstation. Helaas geen medailles voor op dit WK.

Boccia maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK