« Terug naar overzicht

TeamNL Boccia net naast het podium

Na twee 4e plekken in het individuele toernooi van de World Open in Povoa de Varzim, belandde Boccia TeamNL ook in het teamtoernooi net buiten het podium. Toch keert het team met een positief gevoel huiswaarts.

Na twee 4e plekken in het individuele toernooi van de World Open in Povoa de Varzim, belandde Boccia TeamNL ook in het teamtoernooi net buiten het podium. Toch keert het team met een positief gevoel huiswaarts.

Bondscoach Joep Pelsser: “Judith, Bernd en Daniel hebben dit toernooi een hoog basisniveau laten zien. We hebben de afgelopen tijd op kleine aanpassingen in de strategie getraind en dit hebben ze heel slim toe weten te passen. Ze hebben als team gepresteerd en zijn kleine dipjes te boven gekomen door elkaar aan te sporen en vertrouwen te geven.” 

In de poulefase presteerde het team maximaal, met overwinningen op Oekraïne (6-3), Rusland (7-5), Groot-Brittannië (7-5) en Portugal (8-1). De wedstrijd tegen Rusland was ongekend spannend. Het was stuivertje wisselen en in het laatste end had Nederland een kleine achterstand (4-5). Met een dosis lef en een beetje afgedwongen geluk, scoorde Boccia TeamNL met de allerlaatste bal 3 punten waarmee de overwinning in één klap binnen was!

In de halve finale trof Boccia TeamNL Slowakije, het team dat vorig jaar de zilveren EK medaille bemachtigde. De start was goed maar in de tweede helft van de wedstrijd werd niet het gewenste niveau gehaald wat leidde tot 6-7 verlies. Er was geen tijd om te balen want direct daarna stond de strijd om het brons op het programma, wederom tegen Rusland. Het was een wedstrijd van hoog niveau en Nederland speelde goed. De Russen stegen echter boven zichzelf uit en waren niet te stoppen:

“Ondanks het zure randje van de drie 4e plekken kijken we met een prima gevoel terug op de week. Het is nog niet perfect, maar de basis wordt steeds steviger. En juist de combinatie van het vertrouwen in het team en het stukje nèt niet van afgelopen week motiveert enorm om de komende weken keihard door te pakken zodat we ijzersterk bij het WK in Liverpool verschijnen!” aldus assistent bondscoach Jantine van der Vlist.

Van 12-18 augustus speelt Boccia TeamNL het WK in Liverpool.

Boccia maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK