« Terug naar overzicht

Ook Boccia bij de European Para Championships 2023

De European Para Championships is een multisport event. Het evenement wordt een vast onderdeel van de parasport-kalender en keert elke vier jaar terug in een grote Europese stad. De EPC vindt altijd plaats in het jaar voorafgaand aan de Paralympische Spelen. In de zomer van 2023 worden zo voor het eerst de EK’s van tien verschillende parasporten in één stad georganiseerd.

Deze allereerste editie van de European Para Championships vindt namelijk plaats in Rotterdam, van dinsdag 8 tot zondag 20 augustus 2023.In totaal gaan 1.500 atleten uit 45 landen de strijd met elkaar aan om de Europese titels én plaatsing voor de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs.

Sporten
Alle tien de sporten die onderdeel zijn van de European Para Championships 2023 hebben een directe link met de ‘Road to Paris 2024’. Sporters verdienen in Rotterdam namelijk Paralympische kwalificatiepunten. In sommige gevallen staat er zelfs directe kwalificatie voor de Paralympics op het spel. De eerste editie van de European Para Championships bestaat uit tien verschillende sporten:
•    Para Archery
•    Para Badminton
•    Boccia
•    Para Cycling
•    Goalball
•    Judo
•    Shooting Para Sport
•    Para Taekwando
•    Wheelchair Basketball
•    Wheelchair Tennis

Locaties
Rotterdam is de gaststad van de European Para Championships in 2023. De ’main hub’ is Rotterdam Ahoy, waar meerdere sporten onder één dak plaatsvinden. Naast deze indoor accommodatie van wereldklasse maakt de EPC ook gebruik van meerdere buitenlocaties in hartje Rotterdam. Met deze ’city center courts’ brengt de organisatie de parasport naar de mensen toe en presenteert het de sporten op een unieke, hoogstaande wijze aan de stad, zijn inwoners en bezoekers.

Missie
De missie van European Para Championships is het creëren van een nieuwe standaard voor Paralympische sporten wereldwijd. Het evenement moet mensen inspireren om in beweging te komen en te gaan sporten. De organisatie gelooft dat de enige route naar succes die van samenwerking is. Door connecties te leggen, groot te durven denken en kansen te pakken waar anderen alleen beperkingen zien, wil het de parasporten de aandacht geven die ze verdienen.

Legacy
Het is heel belangrijk om te benadrukken dat de European Para Championships geen eenmalig event is. Naast het evenement in 2023, bouwt de organisatie aan een concept dat dient als solide basis voor continuïteit richting 2027, 2031 en verder. Het evenement krijgt hiermee een vaste plaats op de Europese sportkalender!

Meer informatie
Alle informatie over #EPC2O23 is te vinden op epc2O23.com. Volg de officiële event kanalen en blijf up-to-date via #EPC2O23 en @EuroParaChamps.

Boccia maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK