« Terug naar overzicht

Vacature: Assistent Bondscoach TeamNL Boccia

Gehandicaptensport Nederland inspireert sporters met een handicap om te excelleren en de kracht van sport te ervaren, ongeacht niveau of handicap. TeamNL Boccia vervult hierin een voorbeeldrol: de teamleden volgen een fulltime trainings- en wedstrijdprogramma en excelleren op internationale toernooien.

Boccia is in Nederland volop in ontwikkeling en steeds meer (jonge) spelers weten de sport te vinden. TeamNL Boccia is in de afgelopen jaren flink uitgebreid en verjongd. In 2022 zijn goede resultaten geboekt en de ploeg is hard op weg naar kwalificatie voor de Paralympische Spelen van Parijs 2024, waar we uiteraard voor de medailles willen spelen. Gehandicaptensport Nederland is daarom ter versterking van de coaching staf op zoek naar een:

Assistent Bondscoach voor 1,0 fte.

Wat ga je doen?
Samen met de bondscoach ben je verantwoordelijk voor de planning, uitvoering en evaluatie van het TeamNL Boccia programma. Vier dagen per week geef je training op het TeamNL Centrum in Amsterdam. Daarbuiten bereid je trainingen voor, begeleid je sporters individueel en werk je samen met de overige stafleden aan verbeteringen in het programma. Je analyseert wedstrijden van onze sporters én tegenstanders en zet de bevindingen om in concrete acties.

De internationale Boccia wereld professionaliseert in hoog tempo. Nederland is een voorloper op het gebied van trainingsomvang, trainingsinhoud en professionaliteit van begeleiding. Je bent daarom in staat nieuwe ontwikkelingen te vertalen naar innovaties in het programma en weet sporters en stafleden te enthousiasmeren voor vernieuwingen.

Wie zoeken we?
We zijn ons ervan bewust dat goede boccia-coaches niet voor het oprapen liggen. We zijn daarom primair op zoek naar een goede coach, die zich, met onze volle ondersteuning, boccia snel eigen kan maken. Daarvoor heb jij:

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
  • Affiniteit met (Paralympische) topsport;
  • Ervaring met het trainen/coachen van prestatiegerichte sporters.

Daarnaast gelden onderstaande punten als een pré:

  • Eigen ervaring als topsporter;
  • Afgeronde TC4 opleiding in een andere sport;
  • Specifieke kennis van en ervaring met handicaps in relatie tot sport.

Daarnaast ben je een energieke persoonlijkheid die sporters kan prikkelen om hun grenzen te verleggen. Je houdt ervan om ambitieuze doelen na te streven en bent flexibel in je denken en doen.

Locatie
Je werkzaamheden vinden voornamelijk plaats binnen de centrale trainingsomgeving van TeamNL Centrum Amsterdam (Sporthallen Zuid), zo nu en dan werk je vanuit ons kantoor in Utrecht. Naast het centrale trainingsprogramma vinden er activiteiten door het hele land plaats en zijn we jaarlijks 4-8 weken in het buitenland voor trainingsstages en toernooien. Goede mobiliteit is dus een vereiste.

Wat bieden we?
We zijn een kleine, dynamische organisatie met veel onderling contact. Er zijn volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen, zowel binnen de topsport als daarbuiten. In eerste instantie bieden we je een dienstverband voor een jaar, maar als we allebei blij zijn met de samenwerking willen wij je graag zo lang mogelijk voor ons programma behouden. Beloning is afhankelijk van opleiding en ervaring, schaal 8 van de CAO Sport.

Procedure
Kom jij ons team versterken? Stuur dan uiterlijk zondag 22 januari je CV, voorzien van een motivatie in de vorm van een brief of video naar Joep Pelsser (manager topsport) via j.pelsser@gehandicaptensport.nl. De intentie is om de functie z.s.m. maar uiterlijk per 1 maart in te vullen.

Inhoudelijke vragen over de functie kunnen ook per mail of telefonisch op 06-14359815.

Boccia maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK