« Terug naar overzicht

Eerste training van het jaar voor het Cruyff talententeam heeft weer plaatsgevonden

Zaterdag 21 januari heeft de eerste training van 2023 voor het Johan Cruyff talententeam weer plaatsgevonden. Onder leiding van Bondscoach Roy de Haas komen de talenten maandelijks op zaterdag in Utrecht samen om te trainen. Hoe gaat het met talenten Stan, Myrthe, Dewi en nieuwkomer Josry? Wat zijn hun doelen voor komend jaar?

Stan speelt sinds 2012 boccia. Hij vindt de talenttrainingen uitdagend en jammer dat ze niet vaker plaatsvinden. Zijn doel voor komend jaar is nog beter te worden en daarmee een prijs te winnen op één van de toernooien. Stan is het meest trots dat hij in november 2022 voor de derde keer Nederlands Jeugdkampioen bc3 is geworden. Dit was tevens de laatste keer dat hij met het jeugdkampioenschappen mocht meedoen.

Myrte speelt boccia vanaf 2018. Op de talenttrainingen leert ze veel van verschillende spelsituaties. Haar doel is om dit jaar nog meer wedstijden te winnen tegen mensen wie ze het moeilijk heeft. Als wordt gevraagd waar ze het meest trots op is, antwoord ze “dat ze steeds verder komt in de sport”.

Josry, het nieuwste talent uit het team, speelt Boccia sinds juni 2022. De talenttraining vindt hij gezellig in een kleine groep. Zijn doel voor komend jaar is om lekker te spelen en steeds beter te worden richting toernooien. Josry is er trots op dat hij met de talenttrainingen mee mag doen; het is een (nieuwe) uitdagende sport voor hem.

Dewi speelt Boccia vanaf ongeveer 2023. Sinds 2021 speelt zij samen met Imani. Ze leert veel op de talenttrainingen en van de wedstrijden op een toernooi. Haar doel voor dit jaar is om nog meer te groeien en bij wedstrijden mooie resultaten te behalen. Ze is het meest trots op wat ze samen met Imani bereikt heeft het afgelopen jaar. 

Cruyff Foundation Talententeam
De Johan Cruyff Foundation ondersteunt Gehandicaptensport Nederland om meer jonge sporters met een lichamelijke beperking te stimuleren rolstoelrugby te spelen en hun sporttalent te ontwikkelen. Rolstoelrugbytalenten krijgen als lid van het Cruyff Foundation Talentteam trainingen van de Rolstoelrugby talentcoach, spelen wedstrijden en worden met veel aandacht en deskundigheid opgeleid. Plezier en ontwikkelen gaan in het Johan Cruyff Talentteam hand in hand! 

Boccia maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK