« Terug naar overzicht

Preview WK Boccia Liverpool: Daniel Perez

Om je alvast warm te maken voor dit kampioenschap, vragen we elke week een van de deelnemers naar zijn of haar verwachtingen en adviezen. Deze week is topspeler Daniel Perez aan de beurt!

Van 12 t/m 18 augustus wordt het WK Boccia in Liverpool gehouden. Onze Boccia spelers zijn hier natuurlijk van de partij! Om je alvast warm te maken voor dit kampioenschap, vragen we elke week een van de deelnemers naar zijn of haar verwachtingen en adviezen. Deze week is topspeler Daniel Perez aan de beurt!

Hoe ben je zo ver in de top gekomen in de sport Boccia?

Via mijn gymleraar ben ik in 1995 in aanraking gekomen met de sport. In die zomer ben ik verhuisd naar Nijmegen en heb toen met een groepje geholpen met het opzetten van Boccia clubs, competities en het opleiden van de scheidsrechters en coaches. Een paar jaar laten kwam het eerste Nederlands Boccia team, waar ik een van de eerste spelers was. Toen heb ik heel langzaam m'n eigen programma samengesteld en uitgebreid. Met veel en zwaar trainen, en vooral durven om te falen, ben ik uiteindelijk in de wereldwijde Boccia top terechtgekomen. Met falen bedoel ik dat ik gestopt ben met mijn vertrouwde werk op een school, om volledig te kiezen voor de sport, ondanks dat veel vrienden en familie dit afraden. Ik was lekker eigenwijs, daar houd ik wel van!

Wat verwacht je van dit WK in Liverpool?

Op het WK in Liverpool hebben we zowel het individuele en het team toernooi. Aan allebei doe ik mee. Het WK wordt deze keer heel speciaal. Er zijn dit keer best veel publiekskaarten verkocht, wat normaal niet het geval is. Ik verwacht dat de sfeer een beetje te vergelijken zal zijn met die van de paralympische spelen. Het wordt heel gaaf! Ze gebruiken de vloer van de paralympische spelen. Zowel de sfeer als de vloer zullen in mijn voordeel zijn. De vloer is best glad waardoor de ballen makkelijker bewegen. Bij de paralympische spelen werden veel spelers zenuwachtig door het publiek, maar hier had ik geen last van. Na de paralympische spelen heb ik zelf last gehad van een dip, waar ik nu weer aan het uit krabbelen ben. De vorige 2 toernooien gingen eindelijk weer best goed, hoewel ik beter moet om prijzen te pakken. Ik zal heel blij zijn als ik op het WK in Liverpool weer een prijs pak voor het individuele toernooi! Met het team zijn we de afgelopen twee jaar een stuk sterker geworden en hebben we diverse prijzen gewonnen. Hopelijk lukt dat in Liverpool weer!

Welk advies wil je meegeven aan mensen die de sport willen uitproberen?

Gewoon doen. Als je het niet probeert, leer je het nooit. Do more!

Boccia maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK