« Terug naar overzicht

In de spotlight: TeamNL Boccia fysiotherapeut Pim Sweers

Morgen is het zover! TeamNL Boccia reist af naar Kroatië voor de Zagreb 2023 World Boccia Challenger; het eerste internationale boccia toernooi van dit jaar! Daniel Perez, Chantal van Engelen, Judith Bulthuis en Marco Dekker gaan de strijd aan met andere boccia spelers. De staff bestaat uit bondscoach Roy de Haas, fysiotherapeut Pim Sweers en Annette van Kleef en Joëlle Houts gaan als zorg mee.

In de voorbereiding spraken we met fysiotherapeut Pim Sweers. Hoe is Pim bij TeamNL Boccia gekomen? Wat is zijn rol? Wat zijn zijn werkzaamheden? Wat vind hij het leukst om te doen? Lees snel verder!

Zou je kort wat meer over jezelf willen vertellen?
Mijn naam is Pim Sweers, 36 jaar oud en woon in Amsterdam. Ik ben (sport)fysiotherapeut in verschillende praktijken. Als fysiotherapeut ben ik ‘veel op route geweest’ zoals je dat zegt met verschillende sportteams en leeftijden.

Hoe ben je bij TeamNL Boccia gekomen?
Ik ben werkzaam in een praktijk die aangesloten is bij Topsport Amsterdam, de trainingslocatie voor zowel TeamNL Boccia als TeamNL Rolstoelrugby. Door deze samenwerking ben ik gekoppeld aan Boccia en Rolstoelrugby. Het begon bij Boccia met een keer invallen voor een collega en ben niet meer weggegaan.

Wat zijn jouw werkzaamheden bij een toernooi? Anders gezegd: Wanneer kom jij in actie?
Op een toernooi helpt eigenlijk iedereen elkaar in de algemene dingen, zoals sporters helpen en zorgen dat alle materialen op de juiste plek komen en zijn.

Wat vind je het leukste om te doen?
De afgelopen jaren ben ik drie van de vier ochtenden aanwezig in het spreekuur waarin alle sporters kort worden gezien. Daarnaast geef ik twee middagen krachttraining. Door deze combinatie zie ik de meeste sporters vier dagen in de week en dan bouw je echt een band op. Verder vind ik training geven in de vorm van krachttraining erg leuk om te doen!

Waar ben je trots op?
Qua sportieve prestaties de tweede plaats op het EK in Portugal (2021) en de Worldcup die gewonnen is in Brazilië (2022). Daarbij was het ook heel gaaf om te zien dat er veel supporters kwamen kijken in Velthoven (2022) en dat we daar een goede prestatie hebben neergezet. Het meest trots ben ik op de collega’s en sporters, waar we al meer dan vijf jaar intensief mee samenwerken. Het zijn vaak onverwachte situaties die je tegen komt en je moet het dan wel met zijn allen kunnen regelen. Om dit goed te kunnen doen, moet je elkaar blind kunnen vertrouwen.

Waar kunnen we Zagreb 2023 World Boccia Challenger volgen?
Via onze Facebookpagina (klik hier) en Instagram (klik hier) houden we jullie dagelijks op de hoogte! Houd daarnaast ook de website www.worldboccia-zagreb2023.com/ in de gaten voor onder andere het laatste nieuws, de uitslagen en livestream!

Boccia maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK