« Terug naar overzicht

Scoor nu je tickets voor het EK Boccia

Volgende maand gaat het European Para Championships in Rotterdam van start! Hét nieuwe evenement waarbij de EK’s van tien verschillende parasporten in één stad georganiseerd worden. Zo'n 15.000 para atleten uit 45 verschillende landen strijden voor Europese titels én kwalificatie voor de Paralympische Spelen in Parijs.

Ook het EK Boccia (8 t/m 13 augustus) wordt gehouden. Een dagkaart, waarmee je alle sporten in Rotterdam Ahoy kunt bezoeken, kost € 7,50. De buitenlocaties en de ‘city center courts’ in het hart van Rotterdam, zijn gratis toegankelijk.

EK's in eigen land
Toernooidirecteur Jeroen Straathof: "Dit is een uniek evenement dat voor het eerst in Europa georganiseerd wordt. Met Ahoy als hoofdlocatie, maar ook diverse center courts in het centrum van Rotterdam, brengen we de sport naar de mensen toe. Door het gezamenlijk organiseren van tien Europese kampioenschappen kunnen we meerdere sporten een topsportplatform bieden. Ik nodig dan ook iedereen uit om deze geweldige atleten aan te komen moedigen."

City Center Courts gratis
Een dagkaart van €7,50 geeft toegang tot alle sporten in Ahoy, op basis van beschikbaarheid. Voorkeur voor de sport die je het liefst wilt zien, maak je bij aanschaf van de ticket kenbaar. De wedstrijden op de buitenlocaties en city center courts, zoals de boccia- en rolstoeltennisfinales op het Schouwburgplein en de finales van para archery op de Kop van Zuid, zijn gratis toegankelijk voor de toeschouwers. Hiermee wil de organisatie het evenement laagdrempelig en voor een groot publiek toegankelijk maken.

Tien parasporten
De European Para Championships biedt plaats aan para cycling, para archery, para badminton, wheelchair tennis, boccia, goalball, wheelchair basketball, para judo, shooting para sport en para taekwondo. Naast de strijd om de Europese titel wordt bij een aantal sporten ook gestreden voor kwalificatiepunten in aanloop naar de Paralympische Spelen 2024 in Parijs. Het evenement wordt een vast onderdeel van de parasport-kalender, en keert elke vier jaar terug in een grote Europese stad. Kom ook naar Rotterdam en beleef een spectaculaire en inspirerende dag waarin je de absolute top van de paratopsport kunt zien.

Bestel kaarten via www.epc2023.com.
Met de kortingscode EPC-2023-50 krijg je nu 50% korting op een ticket!

 

Boccia maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK