« Terug naar overzicht

Preview WK Boccia Liverpool: Judith Bulthuis

Om je alvast warm te maken voor dit kampioenschap, vragen we elke week een van de deelnemers naar zijn of haar verwachtingen en adviezen. Deze week is topspeler Judith Bulthuis aan de beurt!

Van 12 t/m 18 augustus wordt het WK Boccia in Liverpool gehouden. Onze Boccia spelers zijn hier natuurlijk van de partij! Om je alvast warm te maken voor dit kampioenschap, vragen we elke week een van de deelnemers naar zijn of haar verwachtingen en adviezen. Deze week is topspeler Judith Bulthuis aan de beurt!

Hoe ben je zo ver in de top gekomen in de sport Boccia?
 
Doordat ik het om te beginnen ontzettend leuk vond. Het begon gewoon met trainingswedstrijdjes op school en telkens als de training afgelopen was wilde ik weer spelen. Eerst is het vooral leren mikken maar dan kom je erachter dat het veel meer is dan mikken alleen. Ik voelde dat ik er goed in kon worden als ik serieuzer zou gaan trainen door wat anderen zeiden maar ook doordat ik zelf zag dat er potentie is zat. Door mijn doorzettingsvermogen, leergierigheid en plezier in de sport ben ik nu waar ik 11 jaar geleden wilde zijn!

Wat verwacht je van dit WK in Liverpool?

Ik praat niet over verwachtingen in de zin van resultaten. Ik verwacht met name dat de Engelsen dit professioneel hebben aangepakt en ik heb het gevoel dat het toernooi goed georganiseerd gaat zijn. Op dit moment zie ik een hoop publiek voor me met spelers die allemaal zin hebben op hún WK te spelen met allen een eigen doel.

Welk advies wil je meegeven aan mensen die de sport willen uitproberen?

Als je op het speciaal onderwijs zit vraag dan eens aan je gymleraar of hij in zijn les wat over Boccia kan vertellen zodat je het tijdens de gym samen met je schoolgenootjes kan spelen 😃 En.. geef jezelf de tijd om te leren! Durf ook fouten te maken, daardoor word je uiteindelijk sneller beter. Een goede speler worden heeft te maken met veel aspecten en dat kost tijd.. Ga ze ontdekken!

Boccia maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK