« Terug naar overzicht

Volop boccia in de maand november

De maand november stond in het teken van boccia. Met het Nederlandse Jeugdkampioenschap en verschillende clinics bij onder andere de Multisportdag voor iedereen met een spierziekte tot een boccia toernooi in Rotterdam, trainingsstage van TeamNL Boccia met Franse spelers en competitiespeeldag in Beneden-Leeuwen. Tot slot werd aan het einde van de maand bekend dat TeamNL Boccia op de shortlist stond voor parasportploeg van het jaar. Lees snel verder!

Multisportdag voor iedereen met een spierziekte
De maand november begon met een Multisportdag voor iedereen met een spierziekte in Zwolle. Revalidatiecentrum de Vogellanden in Zwolle was op zaterdag 4 november voor mensen met een spierziekte dé plek om kennis te maken met verschillende sport- en beweegactiviteiten. Tafeltennis, dansen, VR gaming, framerunning, elektrisch rolstoelvoetbal én boccia stonden op het programma. Tijdens de clinic boccia werden verschillende spelvarianten gespeeld. Het was een leuke clinic die werd afgesloten met een spannende wedstrijd.

Nederlands Jeugdkampioenschap Boccia (NJK)
Een paar dagen later, op woensdag 8 november, volgde het Nederlands Jeugdkampioenschap Boccia. Meer dan 40 sporters waren naar de Dudok Arena in Hilversum afgereisd, waar het NJK Boccia voor de 11e keer werd gehouden. En met succes, een recordaantal deelnemers stond aan de start van het toernooi. Het was een vol programma en er werden veel spannende wedstrijden gespeeld. Graag benoemen we de Nederlandse Jeugdkampioenen van 2023 nogmaals: Tristan (1e klasse), Puck (2e klasse), Tygo (3e klasse) en Bowen (open klasse).

Het NJK is open voor spelers t/m 20 jaar met motorische beperkingen aan armen en benen (bijvoorbeeld cerebrale parese, spierziekte, dwarslaesie of andere neurologische aandoening). Ben jij enthousiast en wil jij volgend jaar ook deelnemen aan het NJK Boccia? Dat kan! Geef je vooral op. Wil je graag (eerst) kennismaken met de sport? Ook dat kan! Neem gerust contact op met één van de boccia verenigingen in Nederland.

Ter voorbereiding op het NJK heeft ‘De Twijn’ in Zwolle een aantal clinics op school gehad. Mocht je hier verder vragen over hebben of ook een clinic boccia wensen? Klik hier voor meer informatie en/of neem contact met ons op via clinics@gehandicaptensport.nl.

Boccia toernooi Mytylschool de Brug
Zaterdag 11 november was een speciale dag in Rotterdam. Op Mytylschool de Brug werd voor het eerst een bocciatoernooi georganiseerd. Het toernooi bracht zo'n twintig enthousiaste spelers samen, waaronder veel kinderen die voor het eerst deelnamen aan een boccia toernooi. Daarnaast was ter inspiratie ook Dewi Hornis (speelster van het Cruyff Foundation talentteam) in haar eigen stad Rotterdam aanwezig.

Tijdens de korte wedstrijden waren de energie en opwinding op het speelveld hoorbaar. Het toernooi was niet alleen een sportieve uitdaging, maar ook een gelegenheid voor kinderen, ouders en docenten om elkaar beter te leren kennen. Deze dag was te danken aan een samenwerking tussen gymdocenten van Mytylschool de Brug en bocciatrainers van Omnisportvereniging De Pont. Wil je graag een keer komen kijken bij de boccia training in Rotterdam? Neem dan contact op met j.vanhouts@gehandicaptensport.nl.

Trainingsstage TeamNL Boccia met Franse spelers
Dinsdag 21 en woensdag 22 november waren speciale trainingsdagen bij TeamNL Boccia. Twee Franse boccia spelers kwamen met het Nederlandse team meetrainen. De Franse equipe, Samir van der Beken (BC3) met assistent Thomas Walgraef en Faycal Meguenni (BC2) met coach Sarah Hochin,  maakte kennis met de trainingssetting van het Nederlands boccia programma. Daarnaast zijn verschillende wedstrijden tegen elkaar gespeeld om van elkaar te leren. Het was een uitermate geslaagd trainingsstage en zeker voor herhaling vatbaar voor beide partijen.

Competitiedag Beneden-Leeuwen
Eind november, zondag 26 november, stond de jaarlijkse competitiedag in Beneden-Leeuwen,  georganiseerd door ASV Vizier, op de planning. Er deden ruim 25 deelnemers mee, verdeeld over vier categorieën: Recreanten, BC3, Paralympische klasse en Open klasse. De eerstgenoemde klasse is een nieuwe toevoeging dit jaar. In deze klasse kunnen onder andere nieuwe sporters (met plezier) ervaren hoe het is om wedstrijden te spelen op een toernooidag. Het was een geslaagde toernooidag. Op naar de volgende competitiedag in Den Bosch!

TeamNL Boccia op shortlist voor Parasportploeg van het jaar
Als slot hoogtepunt van de maand werden woensdag 29 november de kanshebbers voor de titels Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Parasportman, Parasportvrouw, Parasportploeg en Coach van het jaar bekend gemaakt. Voor elke categorie is een shortlist opgesteld met sporters en coaches die het afgelopen jaar uitzonderlijk gepresteerd hebben en daardoor kans maken op deze eretitel. Ook TeamNL Boccia stond op deze shortlist.
NB: Zondag 10 december werden de daadwerkelijke nominaties per categorie bekend gemaakt. Helaas niet bij de beste drie, maar toch een grote bekroning op mooie prestaties van dit seizoen.

Op naar nog veel meer boccia in 2024!

Boccia maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK