« Terug naar overzicht

Preview WK Boccia Liverpool: Joep Pelsser

Om je alvast warm te maken voor dit kampioenschap, vragen we elke week een teamlid naar zijn of haar verwachtingen en adviezen. Deze week is onze top coach Joep Pelsser aan de beurt!

Van 12 t/m 18 augustus wordt het WK Boccia in Liverpool gehouden. Onze Boccia coaches zijn hier natuurlijk van de partij! Om je alvast warm te maken voor dit kampioenschap, vragen we elke week een teamlid naar zijn of haar verwachtingen en adviezen. Deze week is onze top coach Joep Pelsser aan de beurt!

Hoe ben je tot bondscoach geworden in de sport Boccia?

Eind 2010 kwam ik de vacature tegen. Als bewegingswetenschapper met een grote passie voor sport leek me dat een mooie kans. Overigens was dat toen nog lang geen volledige baan, ik ben er dus een beetje ingegroeid. Sinds 2013 hou ik me fulltime met boccia bezig.

Wat verwacht je van dit WK in Liverpool?

Ik verwacht een strak georganiseerd toernooi (dat kan je aan de Engelsen wel overlaten) met een mooie sfeer. De organisatie heeft vol ingezet op een goede publieksbeleving, met een centre court en camera’s boven het veld zodat je ook echt kan zien wat er gebeurt. Boccia draait vaak om millimeters en als je dat goed in beeld weet te brengen is het een superspannende sport om te kijken, je kan het vergelijken met de strategie en precisie van bijvoorbeeld snooker. Bij de afgelopen WK’s waren wij zelf het publiek, nu verwacht ik meer een omgeving die past bij een topsportevenement. Ook uit Nederland komen er voor ons doen ongekend veel supporters mee, dat is natuurlijk geweldig.

Ik spreek vooraf geen verwachtingen uit over onze eigen prestaties maar ik weet wel dat onze sporters er goed voor staan. We hebben een prima voorbereiding gehad en de prestaties van de afgelopen 2 jaar laten een duidelijk stijgende lijn zien. In het begeleidingsteam hebben we afgelopen jaar een aantal wisselingen gehad maar ook op dat vlak hebben we nu een uitstekend ingespeeld team.'Dit is zonder twijfel het best voorbereide Nederlands team ooit op een WK. De sporters hebben individueel en als team scherpe doelstellingen geformuleerd en we gaan er alles aan doen om die doelen te halen!

Welk advies wil je meegeven aan mensen die de sport willen uitproberen?

Een van de mooie dingen van boccia is dat iedereen het kan spelen. In Nederland zijn er volop kansen om kennis te maken met de sport. Bij de meeste verenigingen kan je gewoon een paar keer mee trainen, er worden kennismakingstoernooien georganiseerd en in samenwerking met de Johan Cruyff foundation organiseren we tal van andere kennismakingsactiviteiten door het hele land. Dat gaat de komende tijd alleen nog maar meer worden dus grijp je kans en kom een keer ervaren wat een geweldige sport boccia is!

Boccia maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK