« Terug naar overzicht

Drie medailles mee naar huis vanuit Zagreb

Begin april vond in Kroatië, Zagreb het eerste toernooi van dit jaar plaats. Een Continental Challenger, waar punten te verdienen zijn voor de Paralympische spelen in Los Angeles in 2028.

TeamNL Boccia reiste met een grote groep af, Bart van der Veen (BC1), Daniel Perez (BC1), Chantal van Engelen (BC2), Marco Dekker (BC2) en Thomas Mirck (BC3).

Vele spannende wedstrijden gespeeld met als hoogtepunt een goud voor Chantal van Engelen in de individuele klasse BC2!

Daniel Perez wist ook een zilveren medaille mee naar huis te nemen.

Het teamtoernooi volgde vlak daarna, spannende finale wedstrijd tegen Portugal, na een goede start en een 2-0 voorsprong in de finale kwam Portugal ons voorbij en keken we halfweg de wedstrijd tegen een 4-2 achterstand aan. Met een 6-3 achterstand begonnen we aan het laatste end, alles of niks. We kwamen nog ontzettend dichtbij een 6-6, maar helaas moesten we onze meerdere erkennen in Portugal met een 6-5 nederlaag. 
Maar evengoed een keurige prestatie, zilver met het team!

Bart van der Veen aan het woord:
Van 7 tot en met 14-4 was ik in Zagreb om aan de World Boccia Challenger Zagreb 2024 deel te nemen. Het was mijn tweede internationaal toernooi en de eerste in het buitenland. Ik genoot heel erg en het ging goed!

Ik moest eerst tegen David Smith spelen. Ik verloor met 13-0 maar ik vond het erg leuk en mooi dat ik tegen hem mocht spelen. De tweede wedstrijd won ik met 4-2 van Zanella en ik was erg blij dat ik van hem gewonnen had! Mijn tweede overwinning op een internationaal toernooi ooit! De derde wedstrijd tegen Badayaya  begon ik goed en kwam ik met 1-0 voor. Maar daarna kreeg ik last van zenuwen en toen had ik met 4-1 verloren. Ik ben trots op mijzelf dat ik één wedstrijd gewonnen heb! Dat was ook mijn doelstelling.

Boccia maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK