« Terug naar overzicht

Twee individuele medailles op de World Cup in Sao Paulo

Begin juni vond in Brazilië, Sáo Paulo de eerste world cup van dit jaar plaats. Een toernooi waar punten te verdienen zijn die van belang zijn voor de ranking, die weer van belang is voor de pouleindeling op de paralympische spelen van Parijs 2024. 

Namens TeamNL Boccia kwamen Daniel Perez (BC1), Chantal van Engelen (BC2), Marco Dekker (BC2) allen individueel in actie en met zijn 3e in het teamtoernooi.

Alle drie begonnen ze uitstekend aan het toernooi door zich te plaatsen voor de knock-out fase van het individuele toernooi. Marco moest helaas zijn meerdere erkennen in de kwartfinale waarin Yudha uit Indonesië zijn tegenstander was. Chantal kwam in de halve finale uit tegen Taggert, de huidig nummer 1 van de wereld. Helaas trok Chantal aan het korste eind en in de kleine finale voor brons was het tijd om de rug te rechten. Dat deed ze uitstekend en behaalde een bronze medaille. Daniel was uitstekend in vorm en dat resulteerde in een prachtige finaleplaats. Na een slechte start en een 4-0 achterstand was het tijd voor een comeback. Na beter spel kwam hij terug in de wedstrijd maar het was helaas niet voldoende. Wel een prachtige zilveren medaille rijker.

Het teamtoernooi verliep niet zoals gehoopt. In een sterke poule waarin Brazilië en Slowakije de tegenstanders waren lukte het niet om ons eigen niveau te halen. Beide wedstrijden helaas verloren en dat betekent uitgeschakeld in de poule.

Na een korte rustperiode is het van belang om goed te evalueren zodat we de geleerde lessen in het volgende toernooi kunnen toepassen. Fijn dat we daarop niet lang hoeven te verwachten want de world cup in portugal vindt plaats van 8 tot 15 juli.

Boccia maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK