« Terug naar overzicht

Preview WK Boccia Liverpool: Barend Drost

Om je alvast warm te maken voor dit kampioenschap, vragen we elke week een van de deelnemers naar zijn of haar verwachtingen en adviezen. Deze week is topspeler Barend Drost aan de beurt!

Van 12 t/m 18 augustus wordt het WK Boccia in Liverpool gehouden. Onze Boccia spelers zijn hier natuurlijk van de partij! Om je alvast warm te maken voor dit kampioenschap, vragen we elke week een van de deelnemers naar zijn of haar verwachtingen en adviezen. Deze week is topspeler Barend Drost aan de beurt!

Hoe ben je zo ver in de top gekomen in de sport Boccia?

Ik zat op rolstoelhockey maar omdat dit geen Paralympische sport is, ging ik op zoek naar een andere sport. Ik droomde er namelijk altijd al van om een Paralympiër te zijn. Zo kwam boccia op mijn pad, een sport die heel goed bij me past én Paralympisch is. Vijf jaar geleden heb ik meegedaan met de NOC*NSF Paralympische Talentdag en sindsdien is het hard gegaan met mij!

Wat verwacht je van dit WK in Liverpool?

In het individuele toernooi verwacht ik pittige wedstrijden. Ik sta namelijk niet zo hoog geplaatst en ben ingedeeld in een sterke poule. Maar ik ben van plan alles uit mijn lijf te halen wat er in zit om te kunnen winnen! Voor het team ga ik mijn best doen om mijn teamgenoten te ondersteunen waar ik kan.

Welk advies wil je meegeven aan mensen die de sport willen uitproberen?

Veel mensen vinden boccia op het eerste gezicht saai, maar dat is niet waar! Er komt meer bij kijken dan een balletje gooien: fysiek, mentaal, tactieken en wilskracht. Mijn advies aan spastische jongeren en ouderen is: Als je passie hebt voor sporten, een droom of kun je geen andere sport meer doen dan is boccia heel goed om te doen voor je sociale contacten, fysieke fitheid en mentale kracht. Ik wil ook gewone ouderen oproepen om boccia te spelen! Wanneer je bijvoorbeeld geen jeu de boules meer kunt spelen omdat de ballen te zwaar zijn, dan is boccia jouw sport en kom je weer onder de mensen!

Boccia maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK