« Terug naar overzicht

Succesvolle tweede dag WK boccia

De Nederlandse sporters hebben op de tweede dag van het WK boccia uitstekend gepresteerd. Vijf van de zes wedstrijden werden gewonnen, waarmee drie sporters de 1/8e finale hebben bereikt. 

Daniel Perez (BC1) begon met een vlotte 8-2 overwinning op Ribas uit Spanje, waarna hij ook tegen Leglise (Argentinië) uitliep naar dezelfde stand. De Argentijn vocht zich knap terug maar moest uiteindelijk met 8-7 zijn meerdere erkennen in de Enschedeër. Met drie overwinningen eindigt Perez bovenaan in zijn poule en mag hij het in de 1/8e finale opnemen tegen de Koreaan Jung. 

Ook Barend Drost (BC1) boekte twee overwinningen. Tegen Mawji (Canada) bleef het lang spannend maar pakte Drost verdiend de 4-2 overwinning. De Italiaan Perrone bleek vervolgens geen partij voor de ontketende Drost, die met de 13-0 zege aan de haal ging en zich daarmee als tweede in zijn poule plaatste voor de 1/8e finale tegen Huadpradit (Thailand). 

Judith Bulthuis (BC2) liet ook vandaag weer zien mee te kunnen met de wereldtop maar trok net als gisteren net aan het kortste eind. Tegen de Israëliër Levi werd het 1-4. Daarmee is de Nijmeegse uitgeschakeld (al rest er nog wel één poulewedstrijd) en kan ze zicht gaan voorbereiden op het teamtoernooi. 

Stadgenoot Bernd Meints (BC2) maakte er tegen de Braziliaanse Faria een zeer spannende partij van, die pas op de laatste bal werd beslist. Met een weergaloze bal achterin het veld stelde Meints de 4-3 overwinning veilig, wat hem een plek in de 1/8e finale oplevert. Zijn laatste poulewedstrijd tegen Yeung (Hong Kong) is voor de winst in de poule. 

Op dag 3 zullen Meints, Perez en Drost hun 1/8e finale spelen, de winnaars daarvan spelen op dezelfde dag ook de kwartfinale. 

Alle wedstrijden van de Nederlanders zijn te volgen via de livestream op www.facebook.com/BocciaTeamNL. De officiële livestream van het toernooi, met schitterende beelden van het centre court, is te vinden op www.paralympic.org.

Boccia maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK