« Terug naar overzicht

Spannende strijd tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen Boccia 2018

Afgelopen zaterdag streden de Nederlandse wedstrijdsporters om de titel Nederlands Kampioen Boccia. In de Heuvellandhal te Groesbeek werd het een dag van enthousiasme, spanning, blijdschap en hier en daar natuurlijk ook teleurstelling.

Afgelopen zaterdag streden de Nederlandse wedstrijdsporters om de titel Nederlands Kampioen Boccia. In de Heuvellandhal te Groesbeek werd het een dag van enthousiasme, spanning, blijdschap en hier en daar natuurlijk ook teleurstelling. Niet alleen de sporters maar ook de scheidsrechters, tijdswaarnemers, stagiairs en andere vrijwilligers hebben hard gewerkt om er een succes van te maken. Namens Gehandicaptensport Nederland hartelijk bedankt voor jullie tomeloze inzet!

Er werden 5 titels verdeeld, te weten Nederlands Kampioen in de BC1, BC2, BC3, BC4/5 en de Open Wedstrijdklasse. In alle klassen werd eerst een poulefase afgewerkt, waarna ’s middags de (halve) finales volgden. En er werd niets weggegeven, meer dan eens eindigde een wedstrijd met een beslissende tiebreak! Het toegestroomde publiek verzamelde zich dicht op de velden, wat voor een bijzondere sfeer zorgde. Johan Bartels, bestuurslid van Gehandicaptensport Nederland reikte aan het einde van de dag de prijzen uit aan de medaillewinnaars:

Open Klasse:

 1. Patrick van Klink (NEDERLANDS KAMPIOEN)
 2. Jolanda van Tillo
 3. Paul Ros

BC4/5 Klasse:

 1. Chantal van Engelen (NEDERLANDS KAMPIOEN)
 2. Dennis de Haan
 3. Grace Ramakers

BC3 Klasse:

 1. Pieter Verlinden (BEL)
 2. Thomas Mirck (NEDERLANDS KAMPIOEN)
 3. Bram van Laar

BC2 Klasse:

 1. Francis Rombouts (BEL)
 2. Judith Bulthuis (NEDERLANDS KAMPIOEN)
 3. Bernd Meints

BC1 Klasse:

 1. Barend Drost (NEDERLANDS KAMPIOEN)

Prijswinnaars, van harte gefeliciteerd!

Boccia maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK