« Terug naar overzicht

Goud voor Daniel Perez bij World Open boccia in Montréal

TeamNL-bocciaspeler Daniel Perez heeft vrijdag goud gewonnen tijdens het World Open Boccia toernooi in Montréal.

TeamNL-bocciaspeler Daniel Perez heeft vrijdag goud gewonnen tijdens het World Open Boccia toernooi in Montréal.

Voor Daniël Perez is dit zijn eerste toernooi na een zware blessureperiode. Hij zei vooraf het volgende hierover: "Na mijn blessure was ik weer snel op hetzelfde niveau als tijdens het WK in 2018, waar ik een bronzen medaille behaalde. Sindsdien ging het niveau hard vooruit. Voor het eerst sinds drie jaar heb ik het gevoel dat ik weer mee kan doen voor prijzen, omdat het nu echt heel goed gaat in vergelijking met de afgelopen paar jaar."

In de kwartfinale was de nummer 2 geplaatste Mikhail Gutnik uit Rusland de tegenstander van Daniël Perez. Een goede speler die zich de laatste tijd snel heeft ontwikkeld en de aansluiting heeft gevonden bij de top van de bc1. Echter was Daniël een maat te groot voor de Rus en ging ervandoor met een 5-2 overwinning. In de halve finale tegen de nummer 3 geplaatste Chagas begon Daniël niet best aan de wedstrijd. Na 2 ends was er dan ook een 5-0 achterstand. Na een knappe comeback stond het na 4 ends 5-5 op het scorebord, wat een tiebreak betekent. In de tiebreak was het de Nederlander die aan het langste eind trok. In de finale kwam Daniël na een goede worp tegen Thomas Kral op een 2-1 voorsprong die hij knap heeft uitgebreid naar een uiteindelijke winst van 5-1.

TeamNL Boccia is in Canada ter voorbereiding op het komende Europees kampioenschap, eind augustus in Sevilla. Aangezien het World Open toernooi vergelijkbaar is met het EK, is dit een goede graadmeter voor de Nederlandse selectie. Daarnaast wordt dit jaar de kwalificatie beslist voor de Paralympische Spelen in Tokio. Een podiumplek op het World Open toernooi geeft vertrouwen voor de road to Tokio.

Boccia maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK