« Terug naar overzicht

Thomas Mirck maakt overgang van Cruyff Foundation Talentteam naar TeamNL Boccia

Thomas Mirck (17) is de eerste sporter die de overgang heeft gemaakt van het Cruyff Foundation Talentteam naar de nationale selectie, TeamNL Boccia. Voorheen kwam Thomas uit binnen de bc4 klasse waar hij meermaals Nederlands Jeugd Kampioen is geworden.

Thomas Mirck (17) is de eerste sporter die de overgang heeft gemaakt van het Cruyff Foundation Talentteam naar de nationale selectie, TeamNL Boccia. Voorheen kwam Thomas uit binnen de bc4 klasse waar hij meermaals Nederlands Jeugd Kampioen is geworden. Tijdens zijn eerste deelname aan het Open Nederlands Kampioenschap in de bc3 klasse heeft hij ook de Nederlandse titel op zijn naam geschreven. Dit jaar zal hij zijn internationale debuut maken tijdens de European Para Youth Games in Finland.

De zeventienjarige boccia speler is in 2013 in aanraking gekomen met de sport door een clinic die op zijn oude middelbare school werd gegeven. Het tactische inzicht dat je moet hebben om Boccia goed te kunnen spelen, was voor Thomas hetgeen waarom hij voor de sport koos. Sinds dat moment heeft Thomas de droom om een gouden medaille te winnen op een internationaal toernooi. Door zijn enorme motivatie, doorzettingsvermogen en tactisch spel zien bondscoach Joep Pelsser en assistent bondscoach Roy de Haas zijn ontwikkeling in de sport ontzettend snel gaan. Esther, de moeder van Thomas, is mede verantwoordelijk hiervoor. Door haar hulp met het richten van de goot speelt zij als assistent een belangrijke rol in de trainingen en wedstrijden. Inmiddels trainen ze samen vier dagen in de week waarvan het merendeel met de nationale selectie. Van 25 tot 30 juni zal Thomas deelnemen aan de Europese Paralympische Jeugdspelen in Pajulahti, Finland. Hij en zijn moeder kijken enorm uit naar dit eerste internationale toernooi.

Boccia

Boccia wordt met name gespeeld door mensen met cerebrale parese, spierziekte, dwarslaesie of andere motorische beperking. Het is een sport die individueel en in teamverband gespeeld kan worden. Het doel is om jouw blauwe of rode ballen zo dicht mogelijk bij de witte bal te gooien. Internationaal zijn er Europese- en wereldkampioenschappen waar de Nederlandse selectie aan meedoet. Nederland behoort tot de beste landen in de wereld.

Wil je graag een keer meedoen en ervaren of deze sport bij je past? Dan kun je langsgaan bij één van de boccia verenigingen in ons land of via een clinic of kennismakingstoernooi de sport op een leuke en eenvoudige manier ontdekken.

Heb je interesse en wil je meer weten over boccia of je zelfs direct aanmelden voor een clinic of kennismakingstoernooi? Neem dan contact met ons op! Bel ons op 030 307 78 90 of stuur een bericht naar boccia@gehandicaptensport.nl. Je kunt ook een kijkje nemen op de website www.boccia.nl voor uitgebreidere informatie, de spelregels en nog veel meer.

Cruyff Foundation Talentteam

De weg naar de top is vaak lang en medailles winnen begint met plezier en heel hard trainen. En dat doet het Boccia Talentteam dan ook! In samenwerking met de Johan Cruyff Foundation krijgen kinderen en jongeren met ambitie, doorzettingsvermogen en talent de kans om zich verder te ontwikkelen. Zo brengen we samen jeugd vooruit door beweging.

In 2014 is het Talentprogramma gestart en werpt het zijn vruchten af. Naast trainingen bij de club komen de talenten maandelijks samen om onder begeleiding van topcoaches te schaven aan hun techniek en tactiek.  Binnen het talentteam bevinden zich verschillende Nederlands Kampioenen. En wie weet…toekomstige Paralympisch Kampioenen!

Boccia maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK