« Terug naar overzicht

Je geheugen opfrissen: afspraken rondom wedstrijddagen boccia

Om het plezier en de concentratie van spelers, officials,  publiek en wedstrijdorganisatie bij de wedstrijddagen boccia te garanderen zijn er reeds eerder afspraken gemaakt, die hieronder (nogmaals) opgesomd  worden.

Om het plezier en de concentratie van spelers, officials,  publiek en wedstrijdorganisatie bij de wedstrijddagen boccia te garanderen zijn er reeds eerder afspraken gemaakt, die hieronder (nogmaals) opgesomd  worden.
 
Voor elke wedstrijddag geldt dat er in  de sporthal niet gegeten of gedronken mag worden.
 
Per locatie kunnen nog extra maatregelen over het gebruik van de accommodatie gegeven worden; de organiserende vereniging informeert tijdig secretaris boccia, die deze informatie aan de contactpersonen boccia-verenigingen opneemt in de mailing van het wedstrijdprogramma voor de bewuste wedstrijddag.
 
Elke wedstrijddag kent een vaste indeling: competitiespelers, recreanten gevorderden en kennismakingstoernooi.
 
Karakteristiek:

 • Wedstrijdsport:  callroom,  wedstrijdduur 4 ends + bij gelijke stand een tie-break  BISFed-divisies + Open klasse.
 •       2. Recreanten gevorderden: 3 tot  4 wedstrijden per dag, 4 ends, geen tie-break bij gelijke eindstand. Eerstgenoemde speler speelt met ROOD.  3 Ends bij wedstrijd gootspeler.
        3.  Kennismakingstoernooi:  (recreanten beginners)  organiserende vereniging zorgt voor de prijzen / bekers. Bij gootspelers: tijdwaarneming  en deze spelers spelen een end minder dan de overige spelers. Eerstgenoemde speler speelt met ROOD.
   
  Slechts spelers (+ sportassistenten),  scheidsrechter en evt. tijdwaarnemer die een wedstrijd gaan spelen / begeleiden, zijn aanwezig op het speelveld in de sportzaal. Afscheiding: banken.
  Geen mensen tussen de speelvelden, ook niet aan/bij de tafel van de tijdwaarnemer gaan zitten.
   
  Bij het kennismakingstoernooi mag één persoon – indien nodig – de speler begeleiden; alle andere spelers / ouders van de aanwezige verenigingen nemen plaats op de bank of op de tribune.
   
  FOTOGRAFEREN
   
  In de handleiding boccia is opgenomen, dat er alleen met een statief  filmopnamen gemaakt mogen worden  en pas na toestemming van hoofdscheidsrechter en wedstrijdorganisatie. De “fotograaf” vraagt desbetreffende spelers en officials of zij hieraan willen meewerken.  Dit geldt voor iedere wedstrijddag opnieuw. 
   
  Vanaf de tribune of vanaf de zijlijn (achter de afscheiding) kunt u tijdens de wedstrijden foto’s maken, vraag echter i.v.m. privacy (AGV-voorschrift) aan de desbetreffende personen (spelers + officials)  of  zij hiermee akkoord zijn. U mag bij het fotograferen geen flitslicht gebruiken.  

Boccia maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK