« Terug naar overzicht

Veel enthousiasme op ONK Boccia in Kerkdriel

Afgelopen zaterdag werd in Kerkdriel het Open Nederlands kampioenschap Boccia gehouden. De deelnemers streden in acht verschillende klassen om de titels. Onder hen ook een grote groep Belgische deelnemers die in verschillende klassen de bekers voor zich opeisten.

Afgelopen zaterdag werd in Kerkdriel het Open Nederlands kampioenschap Boccia gehouden. De deelnemers streden in acht verschillende klassen om de titels.
Onder hen ook een grote groep Belgische deelnemers die in verschillende klassen de bekers voor zich opeisten.

In de BISFed BC2 klasse deden verschillende spelers van Boccia Team NL mee. Zij verdeelden dan ook het eremetaal in deze klasse met als winnaar Judith Bulthuis die na een spannende strijd Bernd Meints en Nick Peeters wist voor te blijven. Alle drie met 4 gewonnen wedstrijden en tussen goud en zilver was slechts één punt verschil in doelsaldo.
Barend Drost, die als BC1-speler goud won in zijn klasse, behaalde geen podiumplaats in deze gemixte klasse BC1/BC2.

Ook in de BISFed BC5 klasse werd de strijd om de medailles beheerst door de vrouwen. Chantal van Engelen van Boccia Gooi won goud voor Grace Ramakers (ASV Vizier) en Renata Sparacino (Boules Plesant). Rick den Hollander, jongste deelnemer en goud in de BISFed BC4-klasse, wist deze dames na een spannende strijd aan de zegekar te binden.

Voor de BISFed BC3 klasse hadden zich diverse Belgische topspelers aangemeld. Zij waren nog een maatje te groot voor de Nederlanders in deze klasse. De Open titel ging naar Achille Elsmoortel (Spinnaker)  voor Simon Verbruggen (MGJ) en Pieter Verlinden (Somival). Suha Aydin wist de Rotterdamse derby te winnen en werd daarmee de beste Nederlander in de BISFed BC3 klasse. Het Rotterdams talent pakte de titel voor teamgenoot Jelmer Teensma.

In de Open klasse Wedstrijdsport werd er in 2 poules gestreden om vervolgens plaatsingswedstrijden te spelen voor plaats 1 t/m 4. Gezien de uitslagen waren er prachtige wedstrijden te bewonderen. Stefan Roembeek keerde met de titel huiswaarts voor Patrick van Klink (zilver), Jan Vercammen van Somival (B.) nam de derde prijs in ontvangst en aan Inge van Teeffelen werd de bronzen medaille uitgereikt.   

Het ONK Boccia is niet alleen het toernooi waar de beste bocciaspelers te zien zijn, maar ook een toernooi waar recreanten aan mee kunnen doen. Voor sommigen was het zelfs een eerste kennismaking met boccia als wedstrijdsport. Aan de recreanten en kennismakingsklasse deden dit jaar weer veel enthousiaste beginners mee.

De wedstrijdorganisatie hoopt deze nieuwe bocciaspelers op verschillende toernooidagen in de toekomst te mogen begroeten. Kijk hiervoor regelmatig op de site www.boccia.nl en ben je benieuwd welke sporten er in je regio beoefend kunnen worden, bezoek eens de site van Uniek Sporten (www.unieksporten.nl) 

Boccia maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK