« Terug naar overzicht

Historisch zilver voor Daniel, maar als team minder beloond op EK boccia

TeamNL Boccia speelde eind augutus de Europese Kampioenschappen in Sevilla. Zowel in het indivividuele toernooi als in het teamtoernooi werd goed gespeeld. Dit resulteerde in een prachtige zilveren medaille voor Daniel Perez!

Individuele toernooi

Daniel heeft eind augutus in Sevilla een historische zilveren medaille veroverd. Niet eerder werd deze kleur bemachtigd tijdens de Europese Kampioenschappen. Donderdag speelde hij een geweldig sterke kwartfinale tegen Arrieta uit Spanje. Met zeer overtuigend spel gaf Daniel de Spaanse geen enkele kans (12-1). In de halve finale trof hij de nummer 3 geplaatst, Kral uit Slowakije. Het was een spannende wedstrijd waar Daniel op de juiste momenten zakelijk speelde en geen onnodig risico nam. Met een solide 4-2 winst plaatste hij zich voor de finale!

In de finale kwam hij uit tegen David Smith. De Brit pakte een snelle 5-0 voorsprong en bouwde dit uit naar 7-0. Maar daarna was Daniel de betere speler van de twee. Via 1-7 werd het uiteindelijk 4-7. Dit leverde Daniel een hele keurige zilveren medaille op!

Barend Drost speelde een erg goed individueel toernooi met twee knappe overwinningen. Maar door een nederlaag tegen de latere kampioen, David Smith, strandde hij in de poulefase. Bernd Meints en Judith Bulthuis knokten hard in hun poulewedstrijden en hadden nog lang zicht op een plekje in de kwartfinale. Maar het is ze helaas niet gelukt zich hiervoor te plaatsen. Bernd verloor zijn laatste poulewedstrijd met 1-7 van de sterke Rombouts (uit België) en Judith kwam tekort tegen de als eerste geplaatste Mezik uit Slowakije (1-6).

Teamtoernooi

Lang hadden de sporters niet om bij te komen van het inidividuele toernooi, want vrijdag begonnen de wedstrijden met het team. Na de poulewedstrijden ontvingen we de reactie van de coaches: “Het was misschien wel het beste niveau dat het team ooit neergezet heeft, maar toch zijn we in de poule uitgeschakeld op het EK. Dat is echt zuur.”

Het team begon in de eerste wedstrijd sterk tegen Israël. Het leverde een mooie overwinning van 12-1 op. Vervolgens troffen de sporters helaas een briljant Groot-Brittannië. Judith, Bernd en Daniel speelden prima en stabiel, en Barend zorgde voor mentale support vanaf de zijlijn. Maar bij de Britten lukten werkelijk álles (1-9).

Omdat Portugal eerder al won (van toen een belabberd spelend Groot-Brittannië) had het team een flinke overwinning op Portugal nodig om door te gaan. Met dit in het achterhoofd werd er een dijk van een wedstrijd neergezet. 5 van de 6 ends werden gewonnen, maar de 6-2 winst was uiteindelijk net niet genoeg...

Hiermee werd het boccia TeamNL uitgeschakeld in de poule en dat voelt een beetje gek omdat ze een goed niveau hebben getoond. Maar ook dat is topsport!

Na een kort periode van rust, pakken ze half september de bal weer op. Eind oktober staat de laatste World Open van dit seizoen op het programma en daar gaan ze weer voor een mooi resultaat!

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.