« Terug naar overzicht

Het ONK was weer een groot succes

Afgelopen weekend is er in de Dudok Arena in Hilversum door 30 sporters gestreden om het Nederlands Kampioenschap Boccia.

In totaal zijn er 107 wedstrijden gespeeld verspreid over 2 dagen. In samenwerking met het MBO College Hilversum is er een geslaagd evenement neergezet. De spectaculaire entree richting het veld met een lichtshow en geluid zorgde voor een extra mooi effect. 

Sporters in de BC1 klasse zijn in Nederland schaars, vandaar dat Barend Drost en Bart van der Veen deelnamen in de BC2 klasse. In de aparte BC1 finale maakten ze uiteindelijk wel met elkaar uit wie de sterkste was in hun klasse. Na een spannende wedstrijd trok Bart aan het langste eind en won de wedstrijd met 4-1. Hij is voor de eerste keer Nederlands kampioen in zijn carrière.

Podium BC1 klasse
1. Bart van der Veen
2.Barend Drost

In de BC2 klasse hadden 8 sporters zich ingeschreven. Poule A bestond uit Marco Dekker, Erik van der Eijk, Judith Bulthuis en Barend Drost. In Poule B zaten Bert van Dyck, Nick Peeters, Bart van der Veen en Naomi Scholten. Nick Peeters en Marco Dekker wisten de poule als winnaar af te sluiten. In de halve finale was Judith Bulthuis met 6-2 te sterk voor Nick waardoor Judith en Marco elkaar weer troffen in de finale. Na een spectaculaire wedstrijd ging Marco ervandoor met de winst. Ook Marco is voor de eerste keer in zijn carrière de Nederlands kampioen. 

Podium BC2 klasse
1.Marco Dekker
2.Judith Bulthuis
3.Nick Peeters

Binnen de BC3 klasse waren er ook 8 sporters actief. Poule A bestond uit Pieter Verlinden, Bram van de Laar, Thomas Mirck en Myrthe ter Maten. Poule B bestond uit Jordy van de Branden, Julie Lamberechts, Stan Meinema en Suha Aydin. Thomas was in zijn poule ijzersterk en kreeg geen enkel punt tegen. Jory en Julie speelde een spannende poulewedstrijd maar Jordy trok de overwinning naar hem toe door met 4-3 te winnen. In de finale speelde Jordy en Thomas tegen elkaar en Jordy begon ijzersterk door het eerste end 4 punten te scoren. Deze achterstand kwam Thomas niet meer te boven waardoor Jordy het toernooi won. Thomas mag zich wel de Nederlands kampioen noemen omdat Jordy uit België komt. 

Podium BC3 klasse
1.Jordy van de Branden
2.Thomas Mirck
3.Suha Aydin

7 deelnemers hebben zich aangemeld voor de BC4/5 klasse. Alle 7 deelnemers zijn ingedeeld in poule A; Stefan Roemboek, Stephen van de Camp, Inge van Teeffelen, Jan Vercammen, Renata Sparacino, Rick den Hollander en Dennis de Haan. In een uitermate intressante poule waar veel deelnemers van elkaar wist te winnen gingen Inge, Stefan, Stephen en Dennis door naar de halve finales. De finale tussen Stefan en Dennis was spannend tot de laatste bal, maar het lukte Stefan met zijn laatste bal om de overwinning naar hem toe te trekken. Ook hij is voor de eerste keer Nederlands kampioen in zijn carrière.

Podium BC4/5 klasse
1.Stefan Roembeek
2.Dennis de Haan
3.Stephen van de Camp

De open klasse bestond ook uit 7 sporters die in 1 poule waren ingedeeld: Ingrid de Wacht, Marcel de Wacht, Riny Nederveen, Patrick van Klink, Gonny Passage, Henk Fleuren en Sanne Diels. Ook in deze klasse waren er verschillende verrassende uitslagen. Uiteindelijk lukte het Henk, Riny, Ingrid en Patrick om de halve finales te bereiken. In de finale was Patrick wederom te sterk voor Riny en ging ervandoor met het Nederlands kampioenschap. 

Podium Open klasse
1.Patrick van Klink
2.Riny Nederveen
3.Henk Fleuren

 

Boccia maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK