« Terug naar overzicht

Twee Nederlandse boccia iconen nemen afscheid van TeamNL Boccia

Nick Peeters en Judith Bulthuis zullen niet meer uitkomen voor Nederland op internationale bocciatoernooien. Ze hebben afgelopen week afscheid genomen van het team en sluiten daarmee een bijzondere topsportperiode af.

Nick was sinds 2005 onderdeel van de nationale selectie en Judith sloot 2 jaar later aan. Ze groeiden mee met het programma en gingen van één training per week naar uiteindelijk een fulltime trainingsweek. 

Nick beleefde hoogtepunten in zijn laatste jaren met een prachtige individuele bronzen medaille bij de Regio Open in Italië (2018) en een zilveren teammedaille tijdens een officieus toernooi in Schotland (2019). Maar ook de bronzen EK medaille uit 2017 zal hij niet vergeten. Nick is nog altijd dol op de sport en zal in de Nederlandse competitie blijven deelnemen. Ook zal hij bij de club in Den Bosch trainingen gaan verzorgen en zijn kennis delen tijdens clinics en demonstraties.

Judith schreef geschiedenis door haar deelname aan de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro (2016). En in de jaren ervoor en na is ze altijd een vaste kracht in het team geweest samen met Daniel Perez en Bernd Meints. Samen sleepten ze menig medaille binnen, waaronder de bronzen EK medaille in Portugal en zilveren World Open medailles in Spanje en de VS. Ook haar individuele bronzen medaille in Portugal (2014) en de eerste teammedaille in Canada (2014) herinnert ze zich nog goed. Judith haar motivatie was niet meer hoog genoeg om alles te kunnen geven voor de sport en ze gaat zich op haar maatschappelijke carrière richten.

Na een speech van Bondscoach Joep Pelsser kregen Nick en Judith namens alle leden van TeamNL Boccia een fotoboek aangeboden van alle avonturen die ze in het boccia beleefd hebben.

                      

Boccia maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK