« Terug naar overzicht

Jubileumeditie NJK Boccia levert nieuwe winnaars op

In samenwerking met de Johan Cruyff Foundation en het MBO Sport & Bewegen Hilversum vond woensdag 9 november alweer de tiende editie van de Nederlandse Jeugdkampioenschappen Boccia plaats. In deze jubileumeditie streden 40 jeugdige boccia spelers om Nederlands jeugdkampioen te worden.

Het NJK is open voor alle spelers t/m 20 jaar met motorische beperkingen aan armen en benen, bijvoorbeeld cerebrale parese, een spierziekte, dwarslaesie of andere neurologische aandoening.

Naast individuele spelers konden ook scholen zich inschrijven. Onder andere Onderwijscentrum De Twijn (Zwolle), het Heliomare College (Heemskerk) en De Trappenberg (Hilversum) deden mee. Onderwijscentrum De Twijn kwam met maar liefst 21 spelers! 

Er werd gespeeld in verschillende klassen, zo kon iedereen het opnemen tegen tegenstanders met ongeveer gelijke fysieke mogelijkheden. Het plezier en enthousiasme straalde ervan af bij de deelnemers. Jochem, derde geworden in zijn klasse, vond het leukste van het NJK: “De spanning tijdens de wedstrijden en de gezelligheid met de groep”.

In voorgaande jaren hebben deelnemers laten zien dat jeugd boccia zich in een razend tempo ontwikkelt. Verschillende oud-winnaars van het NJK spelen inmiddels in TeamNL.

Topsportcoördinator Joep Pelsser reageerde verheugd: “Ik ben onder de indruk van het niveau van een aantal sporters hier. Daarnaast zien we ook nieuwe spelers die nog veel moeten leren, maar duidelijk potentie hebben. Die gaan we de komende tijd uitnodigen voor een talenttraining, zodat we kunnen bekijken of ze willen en kunnen aansluiten bij het niveau van onze talentselectie. “Het is goed om te zien dat er steeds meer scholen boccia aanbieden en met hun leerlingen hier naartoe komen. Hopelijk kunnen we die groei verder doortrekken naar volgend jaar!”

Na een volle dag met veel mooie wedstrijden, zijn de nieuwe Nederlandse kampioenen:
Klasse 1: Puck IJzerman
Klasse 2: Silvan Biskanter
Klasse 3: Stan Meinema
Open klasse: Niels Bom

Van harte gefeliciteerd allemaal!

Zaterdag 21 januari 2023 organiseert Gehandicaptensport Nederland een Open training Boccia waarop iedereen met Paralympische ambities zijn of haar talent kan laten zien aan de coaches van de nationale selectie. Meer informatie volgt snel.

Boccia maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK