Ik doe mee

Meld je gratis aan voor de open training

TeamNL Boccia zoekt nieuwe teamgenoten

Het team is opzoek naar nieuwe spelers met cerebrale parese die zich willen ontwikkelen tot sporters op topniveau!

Schrijf je in

 

Hét traject dat je de kans biedt om je snel te ontwikkelen als sporter

Boccia zorgt ervoor dat de sporter zich snel kan ontwikkelen in het onder controle houden van de spieren en het focussen voor een langere tijd. Deze twee kernkwaliteiten worden dan ook uitvoerig getraind binnen de trainingen.

Daarnaast bieden we door het ontwikkelen van een talentenprogramma (potentiële) sporters met een ernstige lichamelijke beperking de kans om op hoog niveau boccia te kunnen beoefenen en wellicht mee te kunnen doen aan het nationale team Boccia Team NL.

 

Tactiek en Precisie

Om een goede boccia-speler te worden, zijn twee kwaliteiten van enorm belang: tactiek en precisie. Door patronen te herkennen in de gegooide ballen en zo gericht mogelijk te gooien, heb je als speler een enorme voorsprong op je tegenstander.

 

Voordelen op een rijte

  • Boccia zorgt voor snelle fysieke en mentale ontwikkeling: men wordt getraind om de spieren onder controle te houden en zich te focussen voor een langere tijd.
  • Gehandicaptensport Nederland biedt een talentenprogramma: de organisatie biedt talenten met een lichamelijke beperking de kans om op hoog niveau te kunnen sporten.
  • Boccia ontwikkelt het tactisch vermogen: het herkennen van patronen en zo gericht mogelijk gooien.  

 


Reacties van ervaren boccia spelers

“Ik ben ontzettend trots om ook voor Nederland uit te mogen komen en hoop dat ook nog vaak te mogen doen”Thomas Mirck

"Ik ben aangesproken door sport scouts van NOCNSF en die vroegen aan mij of ik interesse had voor de Talentendag. Hier ben ik toen naartoe gegaan en heb ik een paar ballen gegooid. Men vroeg daarna of ik het leuk zou vinden om in december een paar keer mee te trainen. Dit heb ik gedaan en ik vond het zo leuk om te doen! De trainer zei dat hij potentie in mij zag om verder in de sport te groeien. Toen ben ik vanaf afgelopen januari bij Boccia TeamNL terecht gekomen." Marco Dekker

"Er komt meer bij kijken dan een balletje gooien: fysiek, mentaal, tactieken en wilskracht. Mijn advies aan spastische jongeren en ouderen is: Als je passie hebt voor sporten, een droom of kun je geen andere sport meer doen dan is boccia heel goed om te doen voor je sociale contacten, fysieke fitheid en mentale kracht." Barend Drost


 

Word jij de nieuwe paralympisch sporter?

Op zaterdag 21 januari 2023 is er een open dag waar je boccia kan uitproberen en de boccia spelers kan ontmoeten. Word jij de nieuwe paralympische sporter?  Vul dan hieronder het formulier in! We nemen zo snel mogelijk contact met je op. Ook kan je ons bellen via 0614359815

Boccia maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK