Ik doe mee

Meld je gratis aan voor de open training

Ballen

Bocciaballen zijn er in veel verschillende soorten en welke het fijnst zijn om mee te gooien of rollen verschilt per speler. We geven hieronder een overzicht van verschillende merken en hebben beschreven wat onze ervaring met de ballen is.

Handi-life Superior

Dit zijn degelijke ballen met officiële afmetingen en gewicht en je kunt zelf samenstellen hoeveel harde en hoeveel zachtere ballen je wilt. Zachtere ballen hebben als voordeel dat ze nauwkeuriger te plaatsen zijn maar deze ballen rollen minder ver. Spelers met weinig kracht gebruiken daarom vaak hardere ballen om ook achterin het veld te kunnen komen. Voor veel beginnende spelers zijn de medium of soft ballen van Handi-life het meest geschikt. De kosten zijn tussen de €300-400 per set. De ballen zijn niet geschikt voor serieuze internationale wedstrijdsport, maar wel voor clubs en recreatief gebruik.

Ga naar website

 

Boccas

Een Portugees merk. Dit zijn goede ballen voor serieuzere spelers, maar ze slijten wat sneller dan de hierboven beschreven Handi-life ballen (de levensduur bij intensief gebruik is ongeveer 2 jaar). Kosten inclusief verzending ongeveer €400 per set.

Ga naar website

 

Victory

Een Koreaans merk. Dit zijn in onze ervaring de beste ballen op de markt, zowel qua levensduur als nauwkeurigheid. De prijs is er ook naar: de kosten inclusief invoerrechten en verzendkosten ongeveer €750 per set. Ze hebben geen website, maar wel een Facebookpagina en een mailadres: victorysports1@daum.net.


Goten

Goten zijn er in alle soorten, maten en prijzen:

Halve regenpijp

Een eenvoudige en verreweg de goedkoopste oplossing. Bij ieder bouwmarkt te verkrijgen. Dit is aan te raden als je het zonder enig budget een keer wil proberen. Wil je serieuzer verder, dan adviseren we je een van onderstaande goten.

Bashto sports

Hier verkopen ze goten in verschillende prijsklassen (€250-€2000). De prijzen komen vrij goed overeen met de kwaliteit van wat je koopt. De duurdere goten zijn ook echt beter en nauwkeuriger en hebben een groter gebruiksgemak. Het is aan te raden om zeker bij de duurdere goten ook een koffer aan te schaffen, anders is het spul erg kwetsbaar. 

Ga naar website

 

Victory

Hier verkopen ze een goot van ongeveer €2500 inclusief alles waar een groot deel van de wereldtop mee speelt. In onze ogen de beste keus als je echt serieus goed wil worden. Ze hebben geen website, maar wel een Facebookpagina en een mailadres: victorysports1@daum.net.

 

ELEF

Een Grieks merk dat zich uitlsluitend richt op BC3 materiaal. Wij hebben (nog) geen ervaring met ELEF, maar schatten het betrouwbaar in. 

Ga naar website 

 


Overig materiaal

Zowel Handilife als Bashto hebben allerlei soorten tape, meetapparatuur en andere accessoires.

Ga naar website 

Boccia maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK