Ik doe mee

Meld je gratis aan voor de open training

Wat is Boccia?

Boccia [Botsja] is een Paralympische miksport verwant aan pétanque en bowls. Het wordt  gespeeld met zachte ballen en met name beoefend door mensen met cerebrale parese, spierziekte, dwarslaesie of andere motorische beperking. Doel van het spel is om je eigen rode of blauwe ballen dichterbij de witte doelbal (de Jack) te plaatsen dan de tegenstander.De spelregels van boccia zijn eenvoudig, maar het is een sport die fysiek uitdaagt en waarin een “tactisch schaakbrein” onmisbaar is! Je mag de bal met je handen of voeten spelen, of als dit niet lukt met behulp van een goot. Hierbij mag je dan geholpen worden door een assistent die met de rug naar het speelveld zit.

Sinds 1984 staat boccia op het Paralympisch programma en in 2016 kwalificeerde TeamNL Boccia zich voor het eerst in de geschiedenis voor de Paralympische Spelen. In Rio de Janeiro veroverde Daniel Perez direct een individuele zilveren medaille!

Boccia is een sport die individueel en in teamverband gespeeld kan worden. Internationaal zijn er Europese- en wereldkampioenschappen waar de Nederlandse selectie aan meedoet.

Boccia maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK