Ik doe mee

Meld je gratis aan voor de open training

Vertrouwenscontactpersoon

De vertrouwenscontactpersoon (VCP) van Gehandicaptensport Nederland is beschikbaar voor haar aangesloten verenigingen en leden. Mocht een vereniging zelf een VCP hebben aangesteld dan kan de VCP van deze vereniging bij de VCP van de bond terecht ter ondersteuning in de procedurele rol.

De VCP van Gehandicaptensport Nederland is Jasmijn van der Hamsvoord. Je kunt met haar in contact komen via vcp@gehandicaptensport.nl.

Je kunt ook contact opnemen met het Centrum Veilige Sport Nederland via het gratis telefoonnummer: 0900-2025590 of via mail: centrumveiligesport@noc-nsf.nl

Bij acute bedreigde situatie neem contact op met:

  • Politie telefoonnummer: 0900-8844
  • Centrum Seksueel geweld telefoonnummer: 0800-0188

Liever eerst praten met medeslachtoffers? Kijk hiervoor op de website van Sporters Helpen Sporters of neem contact op met: renald@sportershelpensporters.nanne@sportershelpensporters.nl of stuur een bericht naar: 06-37556978. 

 

Wat is een Vertrouwenscontactpersoon (VCP)?

De vertrouwenscontactpersoon (VCP) is binnen de sportvereniging of sportbond het eerste aanspreekpunt voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag. De VCP fungeert als eerste opvang voor leden (sporters, ouders van sporters, toeschouwers, kaderleden, vrijwilligers, bestuur) met een klacht of een vraag. Ze bieden een luisterend oor, geven raad  en verwijzen door voor geschikte hulp. Daarnaast adviseren en stimuleren ze de vereniging of bond om preventieve maatregelen te nemen.

De vertrouwenscontactpersonen zullen niet zelf inhoudelijk de klachten behandelen, maar u de weg naar een goede oplossing proberen aan te geven. De vertrouwenscontactpersonen zijn op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn om hulp te krijgen. Zij kunnen u informeren over de procedures en mogelijk vervolgstappen of u doorverwijzen naar een gespecialiseerde vertrouwenspersoon van het vertrouwenspunt sport van NOC*NSF, welke getraind zijn om de inhoudelijke begeleiding te geven. In een vertrouwelijk gesprek helpen zij je bij het doen van je verhaal. Bijvoorbeeld over zaken als doping, matchfixing, eetstoornissen en seksuele intimidatie.

Kijk voor meer informatie over preventie en aanpak van grensoverschrijdend gedrag binnen de sport op www.centrumveiligesport.nl. 

Vertrouwenscontactpersoon

Jasmijn
Jasmijn van der Hamsvoord

Boccia maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK